Deniz Feneri savcıları yarın hakim karşıısında   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-03-2012 (14:58)   Son Mesaj: 05-03-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    05-03-2012

    Deniz Feneri savcıları yarın hakim karşıısında

    Deniz Feneri savcıları yarın hakim karşıısında
    Deniz Feneri savcıları yarın hakim karşıısında

    Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden alınan Cumhuriyet savcıları yarın hakim karşısına çıkıyor.

    Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden alınan Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz"ün ''görevde yetkiyi kötüye kullanma'' suçundan Yargıtay 11. Ceza Dairesi"nde yargılanmalarına yarın başlanacak.

    Savcıların yargılanacağı davanın ilk duruşması, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda yapılacak.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden alınan Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında kovuşturma izni verilmesine karar vermişti.

    HSYK 2. Dairesi'nin kararı, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiş, başsavcılık da savcılar hakkında iddianame düzenleyerek, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılar hakkındaki iddianameyi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletmişti.

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi de Türkaslan, Yaren ve Tamöz ile ilgili Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği iddianameyi kabul etmişti.




    Deniz Feneri savcıları yarın hakim karşıısında Yorumları