Üniversiteli kamu işçilerinden memurluk talebi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 05-03-2012 (12:57)   Son Mesaj: 05-03-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 417  

    05-03-2012

    Üniversiteli kamu işçilerinden memurluk talebi

    Üniversiteli kamu işçilerinden memurluk talebi
    Üniversiteli kamu işçilerinden memurluk talebi

    Memur-Sen, kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilen üniversite mezunlarının, istemeleri halinde memur kadrosuna geçirilmesini talep etti.

    Memur-Sen'in Devlet Personel Başkanlığı'na sunduğu toplu sözleşme talepleri arasında, kamudaki işçilerin statüsüne ilişkin beklentilere de yer verildi.

    Taslakta, kamu kurum ve kuruluşlarıyla 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki KİT'lerde daimi statüde çalışan işçilerden yükseköğretim mezunu olan ve kamu görevlisi sıfatıyla yürütülen işlerde çalışanların, memur kadrolarına atanması talep edildi.

    Sendika, şartları taşıyan ve toplu sözleşmenin imzalandığı tarihte görevi başında bulunan işçilerin, toplu sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde, kurumlarına yazılı olarak istekte bulunmaları halinde, yürüttükleri görevlere karşılık gelen kadrolara atanması önerildi.

    Ayrıca, daha önce benzer şekilde işçi statüsünden memur kadrolarına geçirilenler de dahil olmak üzere statüleri değişenlerin, daimi işçi statüsündeki hizmet sürelerinin, geçirilecekleri yeni statülerine eklenmesi de önerildi.

    Eklenecek hizmet sürelerinin, kazanılmış hak aylığı ve toplam hizmet sürelerinin hesaplanmasında da değerlendirilmesi talep edildi.

    -''Bu durumda 8 bin 300 işçi var''

    Memur-Sen Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasaya göre devletin asli işinin kamu görevlileri eliyle yapılması gerektiğini söyledi.

    Daha önce 2003 ve 2010 yıllarında, Çaykur'da çalışan üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna atanmasına imkan tanındığını hatırlatan Tonbul, şunları kaydetti:

    ''Kamu kurum kuruluşlarında ve KİT'lerde işçi kadrosunda da istihdam edilen ama memurların yaptığı işleri yapan yaklaşık 8 bin 300 üniversite mezunu var. Bunların arasında mühendisler, avukatlar hatta doktorlar var. Bunlardan bazıları aynı işi yaptıkları memurlardan daha düşük ücret alıyorlar. Ayrıca, bu işçiler görevde yükselme sınavlarına giremiyorlar ve idari görevlere gelemiyorlar. Bu nedenle kamudaki pek çok işçi, memur kadrosuna geçmek istiyor. Biz bu işçilerimizin taleplerini, hazırladığımız taslağa da koyduk ve konuyu toplu sözleşme masasına getireceğiz.''

    -''2005'ten sonra girenlere 1 derece verilsin''-

    Memurların kadro-derece uygulamasında sınırlamanın kaldırılmasını da talep ettiklerini belirten Tonbul, önerileri arasında her derecenin 3 kademeli olmasının da bulunduğunu söyledi.

    Tonbul, 2005 yılından sonra giren memurlara 1 derece verilmesini de istediklerini kaydetti.




    Üniversiteli kamu işçilerinden memurluk talebi Yorumları