Üniversiteye ruhsatsız inşaat cezası   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 05-03-2012 (12:57)   Son Mesaj: 05-03-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    05-03-2012

    Üniversiteye ruhsatsız inşaat cezası

    Üniversiteye ruhsatsız inşaat cezası
    Üniversiteye ruhsatsız inşaat cezası

    Ege Üniversitesi (EÜ) yerleşkesi içerisinde bir hayırsever tarafından başlatılan ilköğretim okulu inşaatı, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle durduruldu. Bornova Belediyesi, üniversiteye 115 bin lira ceza kesti.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi kampüsü içinde bulunan ve ruhsat alınmadan yapımına başlandığı iddia edilen ilköğretim okulu kompleksinin inşaatını durdurdu. Bornova Belediyesi encümen kararıyla, 3194 Sayılı İmar Kanunu'nu ihlal edildiği gerekçesiyle EÜ'ye 115 bin 236 lira ceza verildi.

    Deprem riski nedeniyle yaklaşık iki ay önce boşaltılan İzmir Fen Lisesi'nin ve 4 katlı kampüs anaokulunun yakınında bulunan inşaat alanı, ilgili kanunun 32. maddesi uyarınca mühürlendi.

    Encümen kararında, mülkiyeti üniversiteye ait Bornova Erzene Mahallesi'ndeki 557 metrekare, 874 metrekare ve bin 52 metrekare tabanlı üç ayrı alanda inşa çalışmalarının tespit edildiği belirtildi.

    Ruhsat alınmadan başlanan ve inşa çalışmaları süren alanların İmar Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 23 Ocak 2012 tarihinde mühürlendiği ifade edilen kararda, mühür tarihinden itibaren en çok 1 ay içerisinde yapı sahibi olan üniversitenin belediyeden ruhsat almak veya yapıyı uygun hale getirmekle yükümlü kılındığı ve bu sürenin 23 Şubat 2012 tarihinde sona erdiği vurgulandı.

    Okul inşaatını durdurma kararında, ''Mülkiyeti EÜ'ye ait yerde ruhsatsız olduğu tutanakla tespit edilmiş ve toplam inşaat alanı bin 465 metrekare hesap edilmiş olan 3. sınıf A grubu nitelikli yapılar nedeniyle, İmar Kanunu'nun ilgili maddesinin amir hükümleri uyarınca yapı sahibi Ege Üniversitesi'nin 115 bin 236,90 lira para cezası ile cezalandırılmasına, mühür tarihinden itibaren 1 aylık süre geçtikten sonra yıkım konusunda karar alınmak üzere dosyanın ilgili birime gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi'' ifadeleri yer aldı.

    Üniversite yetkilileri ise söz konusu ilköğretim kompleksinin yapıldığı arsanın üniversiteye ait olduğunu, inşaatın bir hayırsever tarafından yaptırıldığını ifade etti.

    Yetkililer, söz konusu cezanın ödenerek ruhsat alındığını, yapım çalışmalarının yeniden başlayacağını belirtti.




    Üniversiteye ruhsatsız inşaat cezası Yorumları