Telefon dolandırıcısından parasını kurtardı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 05-03-2012 (09:54)   Son Mesaj: 05-03-2012 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    05-03-2012

    Telefon dolandırıcısından parasını kurtardı

    Telefon dolandırıcısından parasını kurtardı
    Telefon dolandırıcısından parasını kurtardı

    Bursa'da, telefonla arayan dolandırıcının hesabına 7 bin lira yatıran vatandaş, son anda dolandırıldığını fark ederek parasını geri kurtardı.

    Bursa Emniyet Müdürlüğü, telefonla dolandırıcılık vakalarına karşı mağdurların ifadelerini 280 bin kişinin e-mail adresine gönderdi. Emniyetin gönderdiği maillerin semeresi görülmeye başlandı. Üç farklı ilde üç kişinin aynı yöntemle dolandırıldığı, ancak şüphelilerin yakalanmaları üzerine paraların müştekilere teslim edildiği ifade edildi. Olayın hemen ardından polise müracaat eden vatandaşlar sayesinde dolandırıcılar paraları çekmek üzere geldikleri Bursa'da yakalandı.

    Bursa'da telefon dolandırıcısına 7 bin lirasını kaptırmaktan son anda kurtulan vatandaş, "Tanımadığım bir numaradan beni arayan bir erkek şahıs, 'Emniyet müdürlüğünden arıyorum. Terör örgütüne yönelik bir çalışma yapıyoruz. Örgüt senin adına pek çok telefon hattı çıkarmış ve bunlarla görüşme yapıyor. Başın belada, sen bize yardımcı olursan biz de sana yardımcı olur, seni bu işten kurtarırız' dedi. Ben de kabul ederek ne yapmam gerektiğini sordum. 'Vereceğim hesap numaralarına para yatır ve bu konudan kimseye bahsetme' dedi. Korktuğum için banka şubesine giderek söylediği hesap numaralarına 7 bin TL yatırdım. Daha sonra ise parayı yatırdığımı söylemek için beni arayan numarayı tekrar aradım. Telesekreter vasıtasıyla telefonun kapalı olduğu söylendi. Şüphelenerek bankaya gittim ve gönderdiğim parayı dondurdum. Sonra da polise giderek şikayetçi oldum. Bu sayede 7 bin lirayı kurtardım" dedi.

    İHA




    Telefon dolandırıcısından parasını kurtardı Yorumları