Vali Kolat: 38 öğrenciye serum takıldı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 05-02-2012 (20:57)   Son Mesaj: 05-02-2012 (20:57)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    05-02-2012

    Vali Kolat: 38 öğrenciye serum takıldı

    Vali Kolat: 38 öğrenciye serum takıldı
    Vali Kolat: 38 öğrenciye serum takıldı

    Sivas Valisi Ali Kolat, ilköğretim okulu öğrencilerinin sütten zehirlendiği iddiasına ilişkin iddialara rakamlarla cevap verdi.

    Sivas Valisi Ali Kolat, ilköğretim okulu öğrencilerinin sütten zehirlendiği iddiasına ilişkin, ''Süt dağıtımı yapılan bin 859 öğrenciden 328 öğrencimiz hastanelere başvurmuş, bunlardan 84 öğrencimiz gıda zehirlenmesi öngörüsüyle tedavi altına alınmış, bunlardan da 30 öğrenciye serum takılmıştır'' dedi.

    Vali Kolat, Valiliğin internet sitesinden yaptığı açıklamada, süt dağıtımı projesi kapsamında kentte öğrenim gören anaokulu ve 1-5 sınıf öğrencilerinden merkez ilçede 35 bin 1 öğrenci, ilçelerde ise 24 bin 332 öğrenci olmak üzere 59 bin 333 öğrenciye süt dağıtımı yapıldığını belirtti.

    Kolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    ''Dağıtılan sütlerden Merkez Muzaffer Sarısözen, Lütfi Abay, Hasan Vardar, TOKİ Ahmet Yesevi ve 75. Yıl ilköğretim okullarında öğrenim gören ve süt dağıtımı yapılan bin 859 öğrenciden 328 öğrencimiz hastanelere başvurmuş, bunlardan 84 öğrencimiz gıda zehirlenmesi öngörüsüyle tedavi altına alınmış, bunlardan da 30 öğrenciye serum takılmıştır. İlçelerimizde ise İmranlı ve Zara İlçelerinde toplam 65 öğrencimiz hastanelerimize başvurmuştur. Öğrencilerimizin herhangi bir hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Süt dağıtım projesi kapsamında okullarımızda dağıtılan sütlerden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mikrobiyolojik ve aflatoksin amaçlı numune alınmıştır. Konu hakkında proje ortaklığı il müdürlüklerinden il milli eğitim müdürlüğü, il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü yetkilileri Valiliğimiz koordinesinde yüklenici firma ile görüşmelere devam etmekte ve bu noktadaki diğer konularla ilgili tedbirler alınmaktadır. Konuyla ilgili tüm gelişmeler takip edilmekte olup, değişiklik olması durumunda ayrıca bilgi verilecektir.''




    Vali Kolat: 38 öğrenciye serum takıldı Yorumları