Bombacı 4 terörist tutuklandı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-02-2012 (18:54)   Son Mesaj: 05-02-2012 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 372  

    05-02-2012

    Bombacı 4 terörist tutuklandı

    Bombacı 4 terörist tutuklandı
    Bombacı 4 terörist tutuklandı

    Suriye üzerinden 3 gün önce yurda giriş yapan 4 terörist, terör örgütü kurmak ve yönetmek ve PKK propagandası yapmak suçundan tutuklandı.

    Şanlıurfa, Mardin, Van ve Siirt doğumlu 4 terörist, Suriye kamplarında uzaktan kumandalı ve otomatik bomba eğitimi aldıktan sonra Akçakale sınırından Türkiye"ye giriş yaptı. Jandarmanın edindiği istihbarat üzerine bombacı teröristler, Akçakale ilçe sınırlarında yakalandı. Jandarma, teröristleri Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi(TEM)"ne teslim etti.

    TEM şubesi teröristleri sorguya aldı. Emniyet sorgusunun ardından bu sabah adliyeye sevk edilen 4 teröristten 2"si "terör örgütü kurmak ve yönetmek", örgüt propagandası yapmak, diğer 2"si de örgüt eylemlerine katılmak ve örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklandı. Şahıslar Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

    Şanlıurfalı olduğu öğrenilen teröristin uzun süredir polis takibinde olduğu, teröristlerin metropollerde bombalı eylemlerde bulunmayı hedeflediği iddia ediliyor. 4 teröristin değişik illerde çok sayıda örgüt eylemine katıldığı, PKK- KCK şehir yapılanmasında faaliyet gösterdikleri kaydediliyor. Teröristlerin üzerinde Suriye kampında aldıkları bomba eğitimi notları ve bomba düzenekleri şeması ele geçirilmişti.




    Bombacı 4 terörist tutuklandı Yorumları