Yozgat´tan Van´a 1 mayıs törenleri   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 05-01-2012 (21:56)   Son Mesaj: 05-01-2012 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    05-01-2012

    Yozgat´tan Van´a 1 mayıs törenleri

    Yozgat´tan Van´a 1 mayıs törenleri
    Yozgat´tan Van´a 1 mayıs törenleri

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurdun çeşitli yerlerinde kutlandı. 1 Mayıs törenleri 3 büyük ilin yanında Van, Yozgat, Kayseri, Eskişehir gibi birçok ilde kutlandı.

    Van'da ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'' kutlamalara katılanlar şarkılar ve türküler eşliğinde eğlendi.

    KESK Şubeler Platformu tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İkinisan Kavşağı'ndaki İtfaiye Meydanı'nda kutlandı. Güvenlik güçleri kutlama alanına giren yollarda barikatlarla arama noktaları kurdu. Alana, girenler tek tek arandı.

    Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu'nun konuşmasından sonra alanda toplananlar sanatçı Ferhat Tunç ve yerel sanatçıların şarkılarıyla eğlendi.

    Önceki hafta bir doktoru darbettiği için eleştirilen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer katıldığı kutlamalarda bir konuşma yaparak kendisini savundu. ''Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim'' diyen Üçer, 3 yaşındaki kızından intikam alınmak istendiğini ileri sürdü. Üçer, ''Böyle faşizanca davrananların karşısında duracağım. Ama emekçi sağlıkçılarının karşısında saygıyla eğilirim. Bana hakaret edenlerin hakaretlerini geri iade ediyorum. Bana ve kızıma yapılanlardan dolayı özür dilemem'' dedi.

    -Yozgat-

    Yozgat'ta Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesi'nde bir araya gelen üniversite çalışanları ve öğrenciler ''1 Mayıs Yağız Emek Ormanı''nın ilk fidanlarını diktiler.

    Renkli görüntülere sahne olan ağaç dikim töreni sonrası açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden olan imece usulü ile üniversitenin yerleşkesini daha yeşil ve yaşanır bir alan haline getirmek için bir araya geldiklerini kaydetti.

    Adını Bozok Yaylası'nın yağız ve yiğit evlatlarından alan 1 Mayıs Yağız Emek Ormanı'na ilk fidanları bugün diktiklerini ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

    ''Hükümetimizin de önemseyerek resmi tatil ilan ettiği ve tüm dünyada işçilerin bayramı olan bu güzel günde fikir işçileri olan bizler de, bayramımızı yakarak, yıkarak ve taşkınlık yaparak değil ağaç dikerek kutluyoruz. (Senin de dikili bir ağacın olsun) bilinciyle yaptığımız bu etkinliğe emeklerini esirgemeyerek katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve örnek olmasını temenni ediyorum.''

    -Kayseri-

    Kayseri'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında İstiklal Marşı okunmamasına tepki gösteren CHP'liler kutlama alanını terk etti.

    Gevher Nesibe Mahallesi Mimar Sinan Parkı çevresinde toplanan sendika, parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sloganlar atarak Mimarsinan Parkı'ndaki miting alanına yürüdü.

    KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünal, emekçilerin kol kola çıktıkları 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladıklarını belirterek, işçilerin bugün meydanda hak mücadelesi verdiğini vurguladı. Ünal'ın konuşmasının ardından işçiler, davul zurna eşliğinde oynayarak kutlama yaptı.

    Bu arada, programda saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunmamasına tepki gösteren CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy ve partililer miting alanını terk etti.

    Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Gülsoy, programda İstiklal Marşı'nın okunmamasına üzüldüklerini ve bu yüzden alanı terk ettiklerini belirterek, ''İstiklal Marşı'nın okunmaması bizi üzdü. Bu yüzden sessiz bir şekilde alandan ayrılıyoruz. CHP bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emekçilerin yanında olacak. Her tarafta emeğin ve emekçinin hakkına arayacağız. Emekçilerle ilgili herhangi bir sorun yok. Bütün emekçiler yine bizim kardeşimiz'' dedi.

    -Eskişehir-

    Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli sendikalar ve siyasi parti gruplarınca Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenlendi.

    KESK, DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendika mensupları ile CHP İl Teşkilatı ve çeşitli derneklerin üyelerinden oluşan grup, Seylap Caddesi'nde toplandı.

    Grup daha sonra Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşe geçti. Sıhhıye Meydanı'na gelen grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada kendilerini ''anarşist'' olarak tanıtan 3 kişinin İstiklal Marşı'na eşlik etmeyerek çeşitli hareketlerde bulunduğu gözlendi.

    Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, yaptığı konuşmada, emeğin, kardeşliğin, barış ve dayanışmanın hüküm sürdüğü gelecek için çalışacaklarını kaydetti.

    Konuşmanın ardından yerel sanatçı Handan Aydın'ın şarkılarıyla halay çeken grup, olaysız dağıldı.

    -Yalova-

    Yalova'da, Gazipaşa Caddesi'ndeki Suwon Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, kutlamanın yapılacağı eski donanma tesisleri alanına kadar yürüdü.

    İçlerinde siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve bazı sendika üyelerinin de yer aldığı grup, kontrol noktasında aranarak miting alanına sokuldu.

    Tertip komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Fatih Tunç, ''Her milliyetten işçilerin, emekçilerin, kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek alanlara çıktığı 1 Mayıs bayramının coşkusuyla herkesi selamlıyoruz'' dedi.




    Yozgat´tan Van´a 1 mayıs törenleri Yorumları