Vali Mutlu´dan 1 Mayıs brifingi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 05-01-2012 (19:54)   Son Mesaj: 05-01-2012 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    05-01-2012

    Vali Mutlu´dan 1 Mayıs brifingi

    Vali Mutlu´dan 1 Mayıs brifingi
    Vali Mutlu´dan 1 Mayıs brifingi

    Şişle'de küçük bir grubun işyerlerine saldırdığını söyleyen Vali Mutlu'1 Mayıs'ın, günün anlamına uygun, işçilerin arzu ettiği şekilde ve sorunsuz kutlanmasına sevindik''

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs'ın, günün anlamına uygun, işçilerin arzu ettiği şekilde ve sorunsuz kutlanmasına sevindiklerini belirterek, ''Sadece Şişli'de üzücü ve arzu etmediğimiz olay yaşandı. 70-80 kişilik grup tarafından 21 iş yerinin camlarına yönelik saldırı oldu. Bununla ilgili çalışmamız sürüyor'' dedi.

    İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sürerken Vali Mutlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu ve MİT İstanbul Bölge Başkanı ile emniyetten sorumlu Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine geldi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından karşılanan Vali Mutlu ve beraberindekiler, emniyet binasında oluşturulan kriz merkezine geçti.

    Yetkililerin, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarını MOBESE kameralarından takip ederek gerekli koordinasyonu sağladıkları öğrenildi.

    Vali Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın, Taksim Meydanı'nda yoğun katılımla kutlandığını, saat 09.00'dan itibaren 3 ayrı noktadan işçilerin gelmeye başladığını ve şu an itibarıyla kutlamaların tamamlandığını söyledi.

    Bu süre içinde Taksim Meydanı'ndaki kutlamaların huzur içinde geçtiğini, bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade eden Mutlu, ''1 Mayıs'ın, günün anlamına uygun, işçilerin arzu ettiği şekilde ve sorunsuz kutlanmasına sevindik'' dedi.

    Taksim'de güvenlik güçlerinin de rahat bir şekilde görev yaptığını dile getiren Mutlu, şöyle konuştu:

    ''Sadece Şişli'de üzücü ve arzu etmediğimiz olay yaşandı. 70-80 kişilik grup tarafından 21 iş yerinin camlarına yönelik saldırı oldu. Bu gruptakiler kendilerini açıkça 'anarşist' diye ifade eden kişiler. Bununla ilgili çalışmamız sürüyor. Bizim tespitlerimiz var. Emniyet görevlilerimiz çalışıyor. Bunlar, 75 milyonun tasvip etmediği davranışlardır. Onun dışında işçilerin, emekçilerin bu özel günlerini kutluyorum. Güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyorum.''

    Vali Mutlu, bu yıl 1 Mayıs kutlamaları kapsamında tertip komitesiyle işbirliği içinde çalıştıklarını, Taksim Meydanı'ndaki anıt ve çevresinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, karşılıklı iyi niyetli tutum ve davranışların olumlu sonuç verdiğini söyledi.

    Mutlu, 1 Mayıs'ın İstanbul'da istenildiği gibi kutlandığını belirterek, katkıda bulunanlara teşekkür etti.




    Vali Mutlu´dan 1 Mayıs brifingi Yorumları