Tunceli´de olaylı 1 Mayıs gerilimi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 05-01-2012 (19:57)   Son Mesaj: 05-01-2012 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    05-01-2012

    Tunceli´de olaylı 1 Mayıs gerilimi

    Tunceli´de olaylı 1 Mayıs gerilimi
    Tunceli´de olaylı 1 Mayıs gerilimi

    Tunceli'de 1 Mayıs kutlamaları öncesi çıkan arbedede atılan taşlarla 11 polis yaralanırken, biber gazından etkilenen 4 gösterici hastaneye kaldırıldı.

    Tunceli Devlet Hastanesi önünde toplanan bazı siyasi partiler, işçi ve memur sendikaları ile sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Emek, Barış, Eşitlik, Özgürlük ve Adalet İçin 1 Mayıs" yazılı pankart açarak, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdü. Alana girişte bulunan polis arama noktasına gelen gruplara, bayan polisler tarafından karanfil dağıtıldı. Grupların alan girişi bitmek üzereyken, alan içinde kamera çekimi yapan polise müdahale edilmesi ardından çıkan

    arbedede taş atan gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve miting tertip komitesi üyeleri olan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, göstericileri engelleyerek olayların büyümesini önlemeye çalıştı.

    Tunceli İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'dan alınan bilgiye göre, arbedede bir sivil polis aracının camları da atılan taşlar sonucu kırıldı. Arbede sırasında 11 polis memuru da atılan taşlar sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Polisler kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden yapılan müdahale ardından taburcu oldu. Biber gazından etkilenen 4 kişi ise ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    İHA




    Tunceli´de olaylı 1 Mayıs gerilimi Yorumları