İzmir´in içme suyunda sorun yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-01-2012 (15:54)   Son Mesaj: 05-01-2012 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 688  

    05-01-2012

    İzmir´in içme suyunda sorun yok

    İzmir´in içme suyunda sorun yok
    İzmir´in içme suyunda sorun yok

    İzmir’in içme suyu ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Tahtalı Barajı'ndaki sazan balığı ölümlerinin, su kirliliğinden kaynaklanmadığı açıklandı.

    Gölde ölçümler yapan DSİ, Sağlık İl Müdürlüğü ve İZSU uzmanları, su kalitesinde herhangi bir bozulma olmadığını belirtti. Ölen yaklaşık 60 balığın sadece sazan cinsi olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Sazan balıklarının yumurtlama dönemindeyiz. Bunların da yumurtlayamayarak ölen balıklar olduğunu düşünüyoruz. Suda sorun olsa başka cins balıklarda da ölüm görülürdü." açıklamasını yaptı.

    DSİ ve İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte gölde inceleme yapan İZSU yetkilileri, "Tekneyle yapılan oksijen ölçümleri ve su kalitesi çalışmaları sonucunda bir sıkıntı olmadığı görüldü. Baraj gölü suyu, A1 sınıfı kalitesinde." açıklamasını yaptı. Ölen balıkların sadece sazan cinsi olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Nisan ortası ile mayıs ortasındaki zaman dilimi, sazanların yumurtlama dönemi. Bu dönemde yumurtalarla şişen ama yumurtlayamayan balıkların öldüğü biliniyor. Tahminlerimiz bu yönde. Aksi bir durum olsaydı, farklı cins balıklarda da ölüm görülürdü. Yine de aldığımız balık numunelerini Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi"ne gönderip oradan gelecek kesin sonuçlara bakacağız." dedi.




    İzmir´in içme suyunda sorun yok Yorumları