´Cemevine yapılacak yardım onaylandı´   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-29-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-29-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    04-29-2012

    ´Cemevine yapılacak yardım onaylandı´

    ´Cemevine yapılacak yardım onaylandı´
    ´Cemevine yapılacak yardım onaylandı´

    Şanlıurfa Valiliği, İl Genel Meclisi tarafından Sırrın Mahallesi’nde yapımı devam eden cemevi ve kültür merkezi inşaatı için çıkarılan 70 bin TL’lik ayni yardım kararını onayladı.

    Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şube Başkanı Kemal Atalar, Şanlıurfa Valiliği"nden edindikleri bilgiye göre, İl Genel Meclisi tarafından alınan Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı için yardım kararının 9 Nisan 2012 tarihinde onaylandığını belirtti. Bu kararı onaylamasından dolayı Şanlıurfa Valiliği'ne teşekkürlerini sunan Kemal Atalar, "Fakat onaylanan 70 bin TL"lik ayni yardımın kullanılabilmesi için bir an önce serbest bırakılması hususunda ilgili mercilere talimat verilmesini istiyoruz." dedi.

    Atalar, yurdun birçok yerinde Alevi derneklerin bu yönde talepte bulunduğunu; ancak her yerde yardımın reddedildiğini kaydetti. Şanlıurfa'da yapılan yardımı bir ihtiyaç olarak değerlendiren Atalar, bu kararın ülke çapında emsal kabul edilmesi temennisinde bulundu. Atalar, yapılacak yardımın nakdi para yardımı olmadığını, inşaat için alınacak malzemelere icabeten yapıldığını kaydetti.

    Sırrın Mahallesi"nde yapımı devam eden cemevi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Dernek tarafından toplanan aidat ve bağışlarla temeli atılan cemevi, 2 bin 96 metrekarelik arsa üzerinde 750 metre kullanım alanı içinde bulunuyor. 3 kattan oluşacak olan cemevinde, morg, cenaze hizmetleri, ibadethane, misafirhane, aşevi, dernek binası ve konferans salonu yer alacak.




    ´Cemevine yapılacak yardım onaylandı´ Yorumları