HSYK atanacak hakimleri belirledi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-29-2012 (13:56)   Son Mesaj: 04-29-2012 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    04-29-2012

    HSYK atanacak hakimleri belirledi

    HSYK atanacak hakimleri belirledi
    HSYK atanacak hakimleri belirledi

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yaz kararnamesinde muhtemel ataması yapılacak olan hâkim ve savcıları tespit etti.

    Toplam 5 bölgeye bin 526 hakim, bin 171 Cumhuriyet savcısı, 12 ağır ceza mahkemesi başkanı; 12 Cumhuriyet başsavcısı atayacak.

    Hakim ve savcıların taleplerini alan HSYK, talep, süre, mazeret ve disiplin nedenleri ile 2012 yılı yaz kararnamesinde muhtemel ataması yapılacak olan hâkim ve savcıları belirledi. Salışmalar neticesinde 2012 yılı adli yargı yaz kararnamesi atamalarında esas alınmak üzere hazırlanmış olan listeler, kararname kapsamında olanlara, taleplerine uygun atanabilmelerini sağlamak ve daha gerçekçi tercihte bulunabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla duyuruldu.

    Listelerde belirtilen yerler ve sayıların kesin olmadığı, bu yerler haricindeki başka mahallere atama yapılmasının da söz konusu olabileceği belirtildi.

    İkinci bölgede görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarından ikinci bölgede toplam beş yıldan az çalışanlar, atanma talebi yoksa, listeye dâhil edilmedi. Ancak birinci bölgedeki ihtiyacın bu şekilde karşılanamaması halinde talebi olmasa dahi ikinci bölgede en çok çalışandan başlamak üzere birinci bölgelere resen de atama yapılabileceği hatırlatıldı.

    Üç, dört ve beşinci bölgelerde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarından yerinde kalmak isteyenler bu aşamada atama planlamasına dahil edilmedi. Ancak üst bölgelerdeki ihtiyaçların bu şekilde karşılanamaması halinde yerinde kalmak istese dahi bulunduğu bölge statüsünde en çok çalışandan başlamak üzere üst bölgelere atamaları yapılabilecek.

    İLK İLANDA BAŞVURU YAPMAYAN İKİNCİ İLANDA TERCİH YAPAMAYACAK

    İlk ilan üzerine atanma talebinde bulunan hâkim ve savcılar, ikinci ilan üzerine ilave tercihte de bulunabilecek. İlk ilanda belirtilen süre içerisinde talepte bulunmayan veya süre ve hizmet gerekleri nedeniyle kararname taslağında yer almayan hâkim ve savcıların ikinci ilan üzerine yapacakları başvurular ise dikkate alınmayacak.

    İlave tercihte bulunmak isteyenlerin, 4 Mayıs 2012 günü mesai bitimine kadar elektronik imza ile ikinci başvuru formlarını göndermeleri gerekiyor.




    HSYK atanacak hakimleri belirledi Yorumları