Her yanını saran tümörleri tıp durduramadı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-29-2012 (13:56)   Son Mesaj: 04-29-2012 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 1464  

    04-29-2012

    Her yanını saran tümörleri tıp durduramadı

    Her yanını saran tümörleri tıp durduramadı
    Her yanını saran tümörleri tıp durduramadı

    Kocaeli’de bir kurumda memur olarak çalışan İsmet Keskin, vücudunun birçok noktasında belirli büyüklüklerde tümörler çıkmasına neden olan "Nörofibromatozis" hastalığına yakalandı.

    Kocaeli"de bir kurumda memur olarak çalışan İsmet Keskin, sinir sisteminin çeşitli kısımlarında ve vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayan "Nörofibromatozis" hastalığının pençesine düştü. Keskin"in vücudunun birçok noktasında belirli büyüklüklerde tümörler çıktı. Ameliyatla alınmasına rağmen aynı yerden başka tümörler yine çıkıp hızla büyüyor. Genetik olduğu tahmin edilen aynı hastalıktan Keskin"in oğlu, kız kardeşi ve birkaç akrabası da mustarip. Keskin, vefat eden babasının da "Nörofibromatozis" hastalığına yakalandığını söyledi. İsmet Keskin hastalık nedeniyle yürümekte bile zorlandığını belirtirken, anne Fatma Keskin ise en çok küçük oğlu İsmail"in durumuna üzülüyor.

    Kocaeli"nin Derince ilçesi Sırrı Paşa Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk babası İsmet Keskin'in (47) hayatı, yakalandığı "Nörofibromatozis" hastalığı nedeniyle altüst oldu. Keskin, genetik olup-olmadığını bilmediği "Nörofibromatozis" hastalığının ailesi ve bazı akrabalarında da görüldüğünü söyledi. Keskin, "Rahmetli babamda da aynı hastalığın izleri vardı. Bende var. 28 yaşındaki kız kardeşimde var. Oğlumun gözünün arkasında var. Bazı akrabalarımda da olduğunu biliyorum." dedi.

    Hastalığın şiddetini en çok kendisinin yaşadığını belirten Keskin şunları söyledi: "Benim hastalığım 1985 yılından itibaren çoğaldı. Vücudumun birçok noktasını tümör kapladı. Birçok operasyon geçirdim. Operasyonlarda büyüyen tümörleri aldılar. Ancak her seferinde yeniden aynı yerden çoğalarak başka tümörler çıktı."

    Keskin, hastalığın son aylarda ilerlemesi nedeniyle yürümekte bile zorlandığını dile getirerek, "Şu an bacaklarım tutmadığı için sabahtan akşama kadar yatıyorum. Yürüyemiyorum. Merdivenlerden aşağıya inemiyorum. İnsem bile yukarıya çıkamıyorum. Ağrı vücudumun her yerini kaplıyor. Sanki vücudumda yılan dolaşıyor gibi hissediyorum." ifadelerini kullandı. İsmet Keskin, hastalığın tedavisi için birçok hastaneye müracaat ettiklerini, ancak tedavi noktasında bir netice alamadıklarını aktardı. Ekonomik olarak da durumlarının parlak olmadığını belirten Keskin, kirada oturduklarını aldığı maaşla geçinmeye çalıştıklarını anlattı.

    "EN ÇOK İSMAİLİME ÜZÜLÜYORUM"

    Keskin"in ilköğretim okuluna giden oğlu İsmail de aynı hastalıktan mustarip. Hastalık nedeniyle yüzünün fiziki görünümü bozulan İsmail Keskin, babasının hastalığını tedavi ettireceği ümidini taşıyor. Babasının durumuna üzüldüğünü belirten Keskin, "Ben bu durumuma değil de babamın durumuna üzülüyorum." diye konuştu. İsmet Keskin"in eşi Fatma Keskin de hastalığın tedavisinde yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Eşinin durumunun son aylarda ağırlaştığını belirten Keskin şöyle devam etti:

    "Yürümekte bile zorlandığı için son 3-;4 aydır bırakamıyorum. Yukarıya çıkamıyor, ihtiyacını göremiyor. Yattığı zaman geri kalkamıyor. Ayrıca gururlu olduğu için ihtiyaçlarını çocuklara da söylemiyor. Zor günler geçiriyoruz."

    Keskin, en çok da küçük oğlu İsmail"e üzüldüğünü belirterek, "İsmail daha çok küçük. Şu anda içinde bulunduğu durumu tam idrak edemiyor. Büyüyünce durumu ne olacak? Nasıl hayatını idame ettirecek?" dedikten sonra gözyaşlarına hâkim olamadı.

    PROF. DR. GÜLER: TÜMÖRLERİ DURDURAMIYORUZ

    Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler ise İsmet Keskin"in hastalığının sinir tümörleriyle alakalı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Güler, Keskin"in hastalığıyla ilgili şunları söyledi: "İsmet Keskin"de sinir tümörü hastalığı var. Hastalığın genetik olma özelliği bulunuyor. Tümör vücudun her yanını kaplıyor. Sinir olan her yerde tümör çıkıyor. Özellikle beynin içinde ve omurilikte olması tehlike oluşturuyor. Tümörler alınıyor ancak yeniden çoğalarak çıkıyor. İlaçla da olmuyor. Genel olarak durdurma şansımız yok. İsmet Keskin maalesef zor günler geçiriyor. Ayrıca bu hastalık nadir görülüyor."




    Her yanını saran tümörleri tıp durduramadı Yorumları