El konulan gemiden silahlar çıktı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-28-2012 (21:54)   Son Mesaj: 04-28-2012 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    04-28-2012

    El konulan gemiden silahlar çıktı

    El konulan gemiden silahlar çıktı
    El konulan gemiden silahlar çıktı

    Lübnan'da Suriye'ye şüphelenilerek durdurulan gemide, Libya'dan Suriyeli mu muhalifelere teslim edilmek üzere gönderilen 3 konteyner dolusu silah ele geçirildi.

    Lübnanlı güvenlik güçleri, ele geçen silahlar arasında ağır mitralyözler, roketler, roketatarlar ve patlayıcılar bulunduğunu belirterek, Sierra Leone bandıralı geminin Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam Limanı'na yanaşma iznine sahip bulunduğunu söyledi.

    "Lutfullah 2" adlı geminin durdurulmadan ve Lübnan Donanması tarafından Beyrut'un 50 kilometre uzağındaki Selaata Limanı'nda aranmadan önce Libya'dan yola çıktığını ve Mısır'ın İskenderiye Limanı'nda mola verdiği ifade edildi.

    Lübnan resmi haber ajansı da bir askeri hakimin gemiye el konması ve 11 kişilik mürettebatın soruşturma çerçevesinde askeri istihbarat birimleri tarafından tutuklanmasına karar verdiğini duyurdu.

    Basın mensupları ve görgü tanıkları, Selaata Limanı'nda aranan geminin Lübnan askeri gemilerinin eşliğinde buradan ayrıldığını belirtirken, üç konteyneri teşayın üç askeri kamyonun da Selaata'dan Beyrut'a doğru askeri cipler ve bir helikopterin eşliğinde yola çıktığını kaydetti.

    Suriye makamları, birçok kez Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimini devirmek isteyen muhaliflere Lübnan'dan yasadışı yollardan silah sağlandığını açıklamıştı.




    El konulan gemiden silahlar çıktı Yorumları