İTO´nun yaptırdığı okullara şehitlerin adı verilecek   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-28-2012 (16:56)   Son Mesaj: 04-28-2012 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    04-28-2012

    İTO´nun yaptırdığı okullara şehitlerin adı verilecek

    İTO´nun yaptırdığı okullara şehitlerin adı verilecek
    İTO´nun yaptırdığı okullara şehitlerin adı verilecek

    İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası (İTO) tarafından Şırnak merkeze bağlı Kumçatı Beldesi’nde yaptırılan okul ve okul lojmanı, İstanbul Ticaret Odası Şehit Er Burhan Yalçın İlköğretim Okulu törenle açıldı.

    İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, 13 kentte başlatılan eğitim projesi kapsamında bir grup işadamıyla Şırnak'a bağlı Kumçatı beldesinde yapılan ilköğretim okulunun açılışına katıldı.

    Açılışta bir konuşma yapan Murat Yalçıntaş, "Bizleri iyi bir şekilde bağrına basan sevgili Şırnaklılar sizleri en kalbim duygularıyla selamlıyorum. Her şeyden önce bizleri bu kadar güzel, bu kadar sıcak, bu kadar samimi ve içten bir karşılama hazırladıklarından dolayı başta sayın valime kıymetli başkanıma ve tüm Şırnaklılara teşekkür ediyorum. Tüm heyetim adına en kalbim nimetlerimi sunmak istiyorum. Gercek anlamda kardeşliğinizi gösterdiniz hepinize çok teşekkür ediyorum. 2010 Mart ayında gene ben Şırnak ziyaretim esnasında yaptığım konuşmada bu okulumuzun "2010 yılında 13 ilde başlattığımız okul yaptırma projemizi, 2011 yılında 10 şehrimizi daha dahil ederek büyüttük. Bugün Şırnak'ta Diyarbakır, Isparta ve Malatya'daki okullarımızdan sonra yapımı tamamlanan 4. okulumuzun açılışını yapıyoruz. Şehit Burhan Yalçın İlköğretim Okulu Kumçatı beldesinde inşa edildi. Kumçatı'nın önemli bir özelliği var; bütün sorunlarına ve sıkıntılarına karşılık eğitim ateşinin yanmaya devam ettiği bir beldedir. Okulumuz, bu güzel beldedeki dördüncü ilköğretim okulu. Biz İstanbul'dan gelerek, Şırnaklı şehidimizin adını yaşatacak bu okulu inşa ettik, artık bu okul Şırnaklıların. Şırnaklılar sahip çıktıkça bu okul yaşayacak." diye konuştu.

    "KENDİSİNDEN OLMAYANLARA DA EL UZATMANIN BİR ERDEM OLDUĞUNU İSPATLAMIŞ BİR COĞRAFYA"

    Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da "İnsanlık adına yaşanmış büyük bir tufanın, insanlığın ikinci doğuşunun ve Hz. Nuh'un selamet kıyısıdır. Bütün davetlere rağmen yanlış yapmaya inat edenleri, helak etmek üzere yaratılan büyük tufandan geride kalanlara, elini uzatan birer iltica beldeleridir aslında. Bu bakımdan bu coğrafya müşfik, misafirperver, farklılıklara açık, kendisinden olmayanlara da el uzatmanın bir erdem olduğunu ispatlamış bir coğrafyadır. Birçok medeniyetin ayak izlerinin bulunduğu tarihimizle ne kadar övünsek azdır. Zira buranın mayasında Selahaddin-i Eyubbi'nin, Artuklu'nun, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, Cizre Beylerinin; Hz. Nuh'un, El Cezeri'nin, Melaye Ciziri'nin, Mem u Zin'in ruhu var. Bu öyle bir ruh ki kardeşliği, huzuru, refahı, hikmet ve marifeti esas alır. Bu öyle bir ruh ki dünyanın bir parçası zifiri karanlığı yaşarken otomatik makineler tasarlar, irfan meclislerinde karanlıkları tutuşturan bir çerağ (Çıra) olur, beşeri aşkla başlanan yolculuğu kainatın gerçek efendisi olan Yaradan'ın yüce makamında biter." şeklinde konuştu.




    İTO´nun yaptırdığı okullara şehitlerin adı verilecek Yorumları