Bakan Yıldırım´dan türkü ziyafeti- Video   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-28-2012 (11:58)   Son Mesaj: 04-28-2012 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    04-28-2012

    Bakan Yıldırım´dan türkü ziyafeti- Video

    Bakan Yıldırım´dan türkü ziyafeti- Video
    Bakan Yıldırım´dan türkü ziyafeti- Video

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü kendine uyarlayınca herkes koptu...



    Bakan Yıldırım, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen yemeğe katıldı

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

    Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, 4 milyon nüfusu olan İzmir'de TÜİK verilerine göre 150 bin Sivaslı'nın yaşadığının tahmin edildiğini, İzmir'in Türkiye'nin bir özeti olduğunu söyledi.

    Sivas'ın Cumhuriyet'in ve İstiklal mücadelesinin ilk imzasının atıldığı şehir olduğunu hatırlatan Yıldırım, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

    BU BAYRAK HEPİMİZE YETER

    Yıldırım, ''Bu bayrak hepimize yeter, bu birlik ve beraberlik oldukça, kardeşçe yaşadıkça, ülkemizin, insanımızın başaramayacağı hiçbir şey yok. Farklı düşüncelerimiz olabilir. Ama önemli olan memleket sevdasında bir olmaktır, bunu başarmaktır'' diye konuştu.

    SİVAS'A HIZLI TREN MÜJDESİ

    Sivas'a yapılan yatırımlardan da bahseden Yıldırım, kente son 9 yılda 3 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, ''Sivas'a hızlı treni getiriyoruz. Onun da ayak sesleri geliyor'' dedi.

    Yıldırım, Sivas-İzmir arasındaki karayolu mesafesinin 14-15 saat sürdüğünü ifade ederek, ''Sivas-İzmir arasına mutlaka bir hava köprüsü kurulması gerekiyor. Bunun denemesini yaptık ama tutmadı. Ama denedik olmadı diye peşini bırakacak değiliz. Sivas'a havayolu taşımacılığını başlatacağız'' diye konuştu.

    TÜRKÜ SÖYLEDİ

    Bakan Yıldırım, gecede söylenen türkülere de eşlik etti.

    Yıldırım'ın, Aşık Veysel'in ''Uzun ince bir yoldayım'' adlı türküsünü ''Uzun duble bir yoldayım'' şeklinde söylemesi katılanların gülümsemesine neden oldu.





    Bakan Yıldırım´dan türkü ziyafeti- Video Yorumları