Eşi vefat eden kadına ödenecek miktar açıklandı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-28-2012 (11:54)   Son Mesaj: 04-28-2012 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 647  

    04-28-2012

    Eşi vefat eden kadına ödenecek miktar açıklandı

    Eşi vefat eden kadına ödenecek miktar açıklandı
    Eşi vefat eden kadına ödenecek miktar açıklandı

    Muhtaç durumda olan, sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık almayan 100 bin kadına 25 milyon TL ödenecek.

    AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, eşi vefat eden muhtaç kadınlara ödenecek aylık miktarının ayrıntılarını açıkladı.

    Eşi vefat eden kadınlardan yıllar içinde gelen taleplerin, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nce araştırma projesine dönüştürüldüğünü hatırlatan Eronat, ''Proje kapsamında, eşleri vefat eden kadınlarımızın ciddi gelir kaybına uğradıkları belirlenmiş. Bu çerçevede de bu destek programı başlatılmıştı'' dedi.

    Eronat, projenin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın projesi olduğunu ifade ederek, eşi vefat eden, muhtaç durumda olan, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınların bu yardımdan yararlanabileceğini söyledi.

    Kadınlara ayda 250 TL olmak üzere, iki ayda 500 TL ödeme yapılacağını belirten Eronat, ''Bu ay, 100 bin kadına ödeme yapılacak. Bu da 25 milyon TL yapar. Toplamda da yaklaşık 250 bin başvuru bekliyoruz. Başvuru yapanın ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti kimin yardım alacağına karar verecek'' dedi.

    Oya Eronat, kocası ölen bir kadının hiçbir geliri yoksa ne kadar perişan olduğunun bilindiğini ifade ederek, bu kadınların belli bir yaştan sonra iş bulma imkanı da bulamadıklarını kaydetti.

    -''"Yardım erkekleri de rahatlatacak''-

    ''Ekonomik bağımsızlığını kazanmamışsa, yeterli eğitimi yoksa; kadınlarımızın durumunu düşünmek bile korkutuyordu açıkçası'' diyen Eronat, bu yardımın erkekleri de rahatlatacağını söyledi. Eronat, ''Bir erkek, eşinin sosyal güvencesi yoksa veya eşi o sosyal güvenceyi hak etmemişse, 'ben ölürsem eşime ne olacak' diye aklı hep eşinde kalır. Bu yardımla kadınlarımız gelecek korkusunu, erkekler de 'ölürsem eşim ne yapacak?' korkusunu yüreğinden atacak'' dedi.

    Eronat, AK Parti olarak bu tip sosyal politikalara parmak basan bir parti olduklarını belirterek, bu ödemelerin toplumda büyük rahatlama sağlayacağını kaydetti.

    Eşi vefat etmiş kadın, kendi babası veya çocuğu üzerinden sadece sağlık güvencesinden faydalanıyor ise de yardım alabileceğine işaret eden Eronat, ''Ancak eşi vefat eden kadının tekrar evlenmesi durumunda aylık kesiliyor. Yılda bir yapılan sosyal sorgulamalarda, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması halinde de ödemeler durdurulacak'' dedi.




    Eşi vefat eden kadına ödenecek miktar açıklandı Yorumları