Ünlü marketlerde kanserli sebze   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-28-2012 (11:58)   Son Mesaj: 04-28-2012 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    04-28-2012

    Ünlü marketlerde kanserli sebze

    Ünlü marketlerde kanserli sebze
    Ünlü marketlerde kanserli sebze

    Bazı ünlü marketlerin sattığı sebze ve meyvede kanser yapan kalıntılar bulunması, Tarım Bakanlığı'nı ayağa kaldırdı. Gıda skandalı gün geçtikçe daha çok büyüyor.

    Geçtiğimiz hafta Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programı, değişik semt pazarları ve bazı tanınmış marketlerden aldığı sebze ve meyveleri analiz ettirerek büyük bir skandalı ortaya çıkarmıştı. Çok ünlü bazı marketlerden alınan 20 numune sebze-meyve, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından referans kabul edilen TÜRKLAB laboratuarında analiz ettirildi. Analiz sonucunda sebze ve meyve numunelerinin çoğunda yüksek miktarda kanserojen kalıntılar tespit edildi. Semt pazarından ve bazı marketlerden alınan numunelerde ürünün içine kadar işlemiş, yıkama ile geçmesi mümkün olmayan yüksek miktarda kanserojen zirai ilaç kalıntıları bulundu.

    NUMUNELER ALINDI

    Konu Türkiye'nin gündemine oturdu. Zehirli ürün satan yerlerin arasında çok bilinen marketlerin de olması skandalı büyüttü. Deşifre, dün akşam yayımlanan yeni bölümünde de aynı konuyu işledi. Deşifre'nin yayınının ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı skandala el koydu. Gıda denetçileri tarafından pazar ve büyük marketlerde satılan sebze ve meyvelerden numuneler alınarak analize gönderildi. Programa katılan Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Dr. Can Demir, Tarım Bakanlığı Gıda Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Arslan ve Antalya İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, kalıntıların hem sağlığa hem de ekonomiye büyük zarar verdiğini söyledi.

    ÇOK CİDDİ HASTALIK YAPIYOR

    Uzmanlara göre, bilinçsizce ya da daha fazla ürün elde etmek için kullanılan zirai ilaçlar sebze ve meyveler tarafından depolanıyor. Oradan da sofralarımıza kadar geliyor. Zirai ilaç kalıntılı sebze ve meyvelerin tüketilmesi, başta kanser olmak üzere, erken doğum, gıda zehirlenmesi gibi birçok ciddi hastalığın da temelini oluşturuyor. Ayrıca kanserojen kalıntılı sebze ve meyvelerin emzikli anneler tarafından tüketilmesi de, zehirli kalıntıların anne sütü vasıtasıyla bebeklere geçmesine neden oluyor.




    Ünlü marketlerde kanserli sebze Yorumları