Vali: İçki yüzünden 3 katı cinayet var   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-27-2012 (23:57)   Son Mesaj: 04-27-2012 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    04-27-2012

    Vali: İçki yüzünden 3 katı cinayet var

    Vali: İçki yüzünden  3 katı cinayet var
    Vali: İçki yüzünden 3 katı cinayet var

    Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehirde uygulanmaya başlanan 'alkol yasağı'nın nedenlerine değinirken Afyon'da yaşananlara dikkat çekti.

    Balkanlıoğlu, "Bu karar sadece Afyon'u bağlar. Piknik alanları ile ilgili olan kısmı çizmiştim ama eski tasarı bir şekilde yayınlanmış. Onu ben düzelttiriyorum. Yasak sahalar içerisinde piknik alanı yok" dedi.

    Afyon'da alkol içme kültürünün çok zayıf olduğunu ileri süren Vali Balkanlıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

    "Alkol nedeniyle bir çok trafik kazası, bir çok ölümlü kazalara sizler de şahit oluyorsunuz. Afyon'da, bölgedeki diğer illere göre cinayet sayısı çok fazla. Neredeyse iki katı üç katı. Bazı yıllar 50'ye yakın cinayet oluyor. Bunların da büyük bir bölümü alkolden kaynaklanıyor. Adam gibi içmesini bilmeyen insanlar içki sofrasına oturuyorlar az sonra bir hiç yüzünden kavgaya tutuşup birbirlerini bıçaklıyorlar. Afyon'da içmek kültürü çok zayıf. Ben Trakya'da da çalıştım; orada içki içmeyen hiç kimse yoktu ama böyle bir olayla da ben hiç karşılaşmadım. Edirne'de Uzunköprü Kaymakamlığı yaptım. Trakya'da 9 yıl çalıştım. Orada böyle bir zarar koymaya hiç gerek duymadık."

    Bu yasakların büyük bir bölümünün zaten olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, "Biz eski köye yeni adet getirmedik. Biz bunları derleyip toplayıp halkın dikkatini buraya çektik" diye konuştu.

    Eskişehir'de, Kayseri'de, Çankırı'da bu yasağın varolduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

    "Eskişehir, bizden çok büyük bir il. Birçok yerde de içkili mekanları var. Eskişehir'de bu yasak çoktan beridir var. Çankırı'da bir vatandaş bu yasağı yargıya götürmüş. Yerel mahkemenin vatandaş lehine olan kararını Danıştay bozmuş ve Valiliği haklı bulmuş. Piknik alanı da vardı bu yasakta, ama biz onu çıkardık. İçkili yerlere ruhsat konusunda herhangi bir müdahalemiz yok. Onlara açma ve kapama yetkisini Belediye veriyor. Afyon'da halkın ailece gidecek yeri son derece sınırlı. İçki içmeyen vatandaşlarımızın bize yoğun talebi vardı."




    Vali: İçki yüzünden 3 katı cinayet var Yorumları