Almanya´dan Ukrayna´ya futbol resti   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-27-2012 (21:56)   Son Mesaj: 04-27-2012 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    04-27-2012

    Almanya´dan Ukrayna´ya futbol resti

    Almanya´dan Ukrayna´ya futbol resti
    Almanya´dan Ukrayna´ya futbol resti

    Almanya İçişleri Bakanı Timoşenko'ya kötü muamele yüzünden pek çok Avrupalı yetkili, Ukrayna'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nı boykot edebilir" dedi.

    Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, pek çok Avrupalı liderin, Ukrayna'nın, cezaevindeki eski Başbakan Yulya Timoşenko'ya muamelesi yüzünden, bu ülkede düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nı boykot edebileceğini belirtti.

    Spordan da sorumlu olan Friedrich, AP'ye yaptığı açıklamada, birkaç kilometre ötelerinde Timoşenko'ya "medeni bir ülkenin kuralları çerçevesinde muamele edilmediğini" bile bile stadyumda sevinç gösterisi yapmayı düşünemediğini söyledi.

    Friedrich, maçları izlemek için Ukrayna'ya gitmeyi planlayan pek çok politikacının bundan vazgeçmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

    Ukrayna'nın muhalefet lideri ve eski Başbakanı Timoşenko, görevini suiistimalden geçen Temmuz ayında 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Batılı yetkililerin çoğu, Timoşenko'ya verilen cezanın siyasi amaçlı olduğunu düşünüyor.




    Almanya´dan Ukrayna´ya futbol resti Yorumları