Hayat kurtaran ´´Panzehir´´ operasyonu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-27-2012 (15:54)   Son Mesaj: 04-27-2012 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    04-27-2012

    Hayat kurtaran ´´Panzehir´´ operasyonu

    Hayat kurtaran ´´Panzehir´´ operasyonu
    Hayat kurtaran ´´Panzehir´´ operasyonu

    Dalaman'da siyanür zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan kuyumcu, Sağlık Bakanlığına ait helikopterle 45 dakikada İzmir'den Muğla'ya ulaştırılan panzehirle hayata döndürüldü.

    Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Dalaman'da kuyumculuk yapan 56 yaşındaki Türk vatandaşı Ohannes Gül'ün ilçedeki sağlık kuruluşuna siyanür zehirlenmesi şüphesiyle başvurduğunu belirtti.

    Tekin, ''Hastada, siyanür zehirlenmesi belirtileri görülmesi üzerine bakanlığımızın zehir danışma merkezi ile irtibata geçildi, hastaya acilen panzehir uygulanması gerektiğine karar verildi. Bu süreçten sonra ise hastaya panzehirin en hızlı şekilde ulaştırılmasını amaçlayan, acil müdahale operasyonu hayata geçirildi'' dedi.

    Planlanan acil müdahale operasyonu kapsamında hastanın 112 Acil Servis ekipleri tarafından Muğla Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine doğru yola çıkartıldığı sırada, İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aldığı panzehiri taşıyan ambulans helikopterinde yola çıktığına belirten Tekin, ''Hasta, Muğla Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine alındıktan kısa bir süre sonra helikopterde panzehiri yaklaşık 45 dakika içinde Muğla'ya ulaştırdı. Panzehir, süratle hastaya verildi. Sağlık Bakanlığımızın, hava ambulansı sayesinde bir hayat daha kurtarıldı'' diye konuştu.

    Siyanür zehirlenmelerinde hastaların 48 saat gözetim altında tutulması gerektiğini anlatan Dr.Tekin, ''Hastamız yoğun bakım servisinde ve yapılan panzehir uygulaması sonrasında genel durumu normale döndü. Hastanın takibini yapmaya devam edeceğiz. Panzehirin en kısa süre içinde hastanemize ulaştırılması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' diye ifade etti.

    Muğla Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ekipleri, İzmir'den 45 dakika içinde gelen ve Düğerek Mahallesinden stada inen Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterden aldıkları panzehiri 5 dakikada Muğla Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine ulaştırdı.

    Ohannes Gül'ün nasıl zehirlendiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, Dalaman Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.




    Hayat kurtaran ´´Panzehir´´ operasyonu Yorumları