Patlama olan işyeri 3 kez mühürlenmiş!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-27-2012 (10:54)   Son Mesaj: 04-27-2012 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    04-27-2012

    Patlama olan işyeri 3 kez mühürlenmiş!

    Patlama olan işyeri 3 kez mühürlenmiş!
    Patlama olan işyeri 3 kez mühürlenmiş!

    Ümraniye'de dün akşam meydana gelen ve 2 kişinin ölmesine 2 kişinin ise yaralanmasına sebep olan patlamanın meydana geldiği iş yerinin daha önceden 3 defa mühürlendiği ortaya çıktı.

    Ümraniye İlçesi Ferhatpaşa Azot, Argon ve Oksijen dolumu yapılan Yalız Sınai ve Tıbbi Gaz Teknik Hırdavat şirketinde meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti iki kişi yaralandı.

    Patlama sonucu Hayrettin Kırgıç ve Muharrem İlhan adlı vatandaşlar hayatını kaybetti. Patlama sonucu yaralanan Mevlüt Kılıç ve Ufuk Bilgiç adlı vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.

    İlk belirlemelere ve görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın işçilerin tüpleri naklederken ellerinden düşürmesi ve 200 bar basınçlı tüpün alt kısmının yere çarpması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

    Söz konu işyeri Ruhsatsız olarak faaliyet göstermesi sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü tarafından 14.05.2009- 29.09.2009-11.06.2010 tarihlerinde olmak üzere üç defa mühürlenerek faaliyetten men edildiği ortaya çıktı.

    Firma men kararına rağmen mühürleri bozarak faaliyetine devam ederken, Zabıta Müdürlüğü ise mühürlerin sökülerek çalışmaya devam edilmesi üzerine mühür bozma ve mühürleme tutanağı ile Ümraniye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş...

    Patlamayla ilgili Cumhuriyet Savcısı ve Emniyet Olay Yeri inceleme ekipleri soruşturmayı sürdürüyor.




    Patlama olan işyeri 3 kez mühürlenmiş! Yorumları