Erzurum´daki KCK davasında karar   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-26-2012 (20:56)   Son Mesaj: 04-26-2012 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    04-26-2012

    Erzurum´daki KCK davasında karar

    Erzurum´daki KCK davasında karar
    Erzurum´daki KCK davasında karar

    Erzurum'da devam eden KCK davasında 32 kişi, PKK'nın Kars’taki şehir yapılanmasında yönetici ve üyesi olmak suçlarından 2 yıl 1 ay ile 19 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

    Terör örgütü KCK'ya ilişkin Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi"nde devam eden davada karar verildi. 32 kişi, PKK'nın Kars"taki şehir yapılanmasında yönetici ve üyesi olmak suçlarından 2 yıl 1 ay ile 19 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

    Duruşmaya savcının Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıklara yönelik sarf ettiği sözler damgasını vurdu. Savcı, silahlı terör örgütü PKK"nın sözde yöneticilerinden Murat Karayılan"ın bir internet sitesine verdiği röportajına dikkat çekti. Savcı, Karayılan"ın açıklamalarında, "KCK davasında anadil savunması, devletin hiçbir kurumuyla Türkçe konuşmayalım ve mahkemelerde hem Türkçe hem Kürtçe olmaz." şeklinde çağrı bulunduğunu aktardı. Buna göre, KCK davalarında Kürtçe savunma yapmak isteyenlerin Karayılan"ın çağrısına uyarak örgütsel tutum ve davranışlar sergilediğini öne sürdü. Yargılama sırasında bunların da göz önünde bulundurulmasını talep etti.

    Kars"ta 12 Mart 2010"da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü KCK'ya yönelik yaptığı operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 21"i tutuklandı. Terör örgütüne üye olmak ve kurulan örgütü yönetmek suçlamalarıyla yargılanan sanıklar, 2 yıl 1 ay yargılandı.

    Karar duruşması, savcının esas hakkındaki görüşünü bildirmesiyle başladı. Savcı, sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını, serbest bırakılmaları halinde kaçacaklarını göz önünde bulundurarak tutuklanmalarını talep etti. Sanık avukatları savcılık mütalaasına ilişkin görüşlerini belirttikten sonra sanıkların savunmalarına geçildi. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

    Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Hakan O., Musa Ç. Oktay M. ve Yüksel Şilan E."nin hakkında cezaevinde yattığı süre dikkate alınarak, tahliye edilmeleri yönünde karar verdi. Örgüt yöneticisi olduğu hükmü verilen Ayhan K. 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 31 kişi ise 2 yıl ile 19 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

    Ayhan K." daha önce duruşmalarda savunmasını Kürtçe yapıyordu. Mahkeme kararını açıkladıktan sonra ise mahkeme başkanını Türkçe olarak, "Bana ne verdiniz?" şeklinde cezasını sordu. Mahkeme başkanının "Sana yöneticilik verdik." demesi üzerine Ayhan K. terör örgütü lehine sloganlar atmaya başladı.




    Erzurum´daki KCK davasında karar Yorumları