Balyoz hakimleri için inceleme izni   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-26-2012 (15:54)   Son Mesaj: 04-26-2012 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    04-26-2012

    Balyoz hakimleri için inceleme izni

    Balyoz hakimleri için inceleme izni
    Balyoz hakimleri için inceleme izni

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) sanık avukatlarının dilekçeleri üzerine Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki hakimler hakkında inceleme yapılmasına ilişkin talebi kabul etti.

    HSYK, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü hakkında inceleme yapmak üzere İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık'ı görevlendirdi.

    Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, 19 Eylül 2011'de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ve üye hakimler Ali Efendi Peksak ile Murat Üründü hakkında 'Yanlı yargılama yaptıkları', 'Birçok kanıtı savunma avukatlarına vermedikleri ya da geç verdikleri' gerekçesiyle şikayette bulundu. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık tarafından avukat Hüseyin Ersöz'e gönderilen yazıda "Hakim Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na yazmış olduğunuz 19 Eylül 2011 tarihli şikayet dilekçeniz üzerine, HSYK Başkanlığı 3. Dairesi'nin 23 Şubat 2121 tarihli kararı ile inceleme izni verilmiş olup, bu dilekçe ile birlikte 10 Mart 2012 tarihli 'Olur' kararının gönderildiği, söz konusu yazı ile tarafımıza yetki ve görev verildiği anlaşılmıştır" denildi.

    Hakim Ali Alçık'ın yazısında, HSYK'nin 'Olur' yazısının avukatların dilekçesiyle birlikte kendisine 10 Nisan 2012 tarihinde ulaştığı ve işleme konulduğu belirtildi. Avukatlar Ülgen ve Ersöz, avukatların 'Tanık dinletme ve bilirkişi incelemesi' yapılmasını kabul etmeyen mahkemeyi protesto için duruşmalara girmemeleri nedeniyle gergin geçen 19 Nisan'daki duruşmanın ardından da HSYK'na ayrı bir şikayet dilekçesi göndermişlerdi. Avukatların duruşmalara girmediği için yargılama yapılamayacağı gerekçesiyle duruşma, 3-4 Mayis 2012 tarihlerine ertelenmişti.




    Balyoz hakimleri için inceleme izni Yorumları