İstanbul Valisi Mutlu´dan 1 Mayıs uyarısı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-26-2012 (15:58)   Son Mesaj: 04-26-2012 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    04-26-2012

    İstanbul Valisi Mutlu´dan 1 Mayıs uyarısı

    İstanbul Valisi Mutlu´dan 1 Mayıs uyarısı
    İstanbul Valisi Mutlu´dan 1 Mayıs uyarısı

    İstanbul Valisi Mutlu, "1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda, anıt çevresinde ve anıtta bir takım olumsuz ve bizleri rahatsız edecek görüntüler olursa bundan sonraki 1 Mayıs için yeni karar alabilirim dedi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda, anıt çevresinde ve anıtta bir takım olumsuz ve bizleri rahatsız edecek görüntüler verildiği taktirde bundan sonra açık söylüyorum 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama konusunda yeni bir karar alabilirim" dedi.

    Vali Hüseyin Avni Mutlu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda katıldığı "İstanbul Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesi imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Vali Mutlu, Taksim Meydanı için gerekli izni vereceklerini belirtti.

    Mutlu, "1 Mayıs'a Taksim Meydanı'nda emekçilerimizin, işçi kardeşlerimizin bu özel gününde, Taksim Meydanı'nda milletimizin üzüntüsüne sebebiyet verecek, milli hassasiyetlerimizi rencide edecek, Taksim Meydanı'nda anıt çevresinde ve anıtta bir takım olumsuz ve bizleri rahatsız edecek görüntüler verildiği taktirde bundan sonra açık söylüyorum 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama konusunda yeni bir karar alabilirim. Bu net olarak söylüyorum. Buna yönelik bir yanlış hareketi görürsem, bir saygısızlığı görürsem, küçük grupların dahi, münferit kişilerin dahi saygısızlık yaptığını görürsem bundan sonrasıyla ilgili bu tedbirlerini almayan ve bana müracaat eden ilgililer nezdinden hem işlem yaparım, hem de bir daha 1 Mayıs'ta anıtın çevresinde oluşacak olumsuzluklardan dolayı bu konuyla ilgili iznimi fevkalade dikkatli bir şekilde kullandırırım" şeklinde konuştu.

    Mutlu, geçtiğimiz yıl anıt çevresinde yaşanan olumsuzlukları hatırlatarak, "Bunun için de güvenlik güçlerimizin tedbirini bu yıl anıt çevresinde de göstereceğiz. Bunu sendika temsilcilerimizle de paylaştık. Gerekli hassasiyetleri göstermeleri ve meydana gelecek gruplar içindeki bir takım aşırı marjinal grupların, kişilerin yapacağı hareketlere karşı kendilerinin de tedbir almalarını ve polisimizle ve devletin güvenlik kuvvetleriyle en bir sürtüşmeye girmemelerini de özellikle söyledim" dedi.




    İstanbul Valisi Mutlu´dan 1 Mayıs uyarısı Yorumları