Madımak Otel´i kamulaştırıldı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-26-2012 (14:58)   Son Mesaj: 04-26-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    04-26-2012

    Madımak Otel´i kamulaştırıldı

    Madımak Otel´i kamulaştırıldı
    Madımak Otel´i kamulaştırıldı

    Madımak Oteli'ne yönelik kamulaştırma kararının temyizden dönmesi sonrası Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, otelin 7 milyon 691 bin 283 lira bedelle kamulaştırılmasına karar verildi.

    TSivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin eski Madımak Oteli binasının istimlak bedeliyle ilgili verdiği kararın Yargıtay'dan dönmesi üzerine bedelin yeniden tespit edilmesi için açılan davada karar verildi.

    Mahkeme, yapılan keşfin ardından bilirkişi raporuna göre kamulaştırma bedelini 7 milyon 691 bin 283 lira olarak belirledi. Her iki tarafın da temyiz hakkı bulunduğu belirtildi.

    Alevi Çalıştayı kapsamında dönemin Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla 2010 yılında yapılan toplantıda Madımak Oteli'nin kamu tarafından istimlak edilmesi kararının ardından binanın kamulaştırılması için ayrılan ödenek Sivas İl Özel İdaresi hesabına gönderilmişti.

    Kamulaştırma bedeli konusunda iki taraf arasında anlaşma sağlanamaması üzerine konu mahkemeye gitmiş ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada 5 milyon 601 bin TL bedelle kamulaştırılmasına karar verilmişti. Otelin kamulaştırılmasının ardından otel binası boşaltılarak İl Özel İdaresi'ne teslim edilmiş ve bina Bilim ve Kültür Merkezi olarak yeniden açılmıştı. Yargıtay'ın mahkemenin verdiği istimlak bedeliyle ilgili kararı bozması sonrası binada tekrar keşif yapılmıştı.




    Madımak Otel´i kamulaştırıldı Yorumları