Kayıp gazetecilerden hala haber yok   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-26-2012 (14:58)   Son Mesaj: 04-26-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    04-26-2012

    Kayıp gazetecilerden hala haber yok

    Kayıp gazetecilerden hala haber yok
    Kayıp gazetecilerden hala haber yok

    Suriye’de kayıplara karışan Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse babası Mustafa Özköse, oğlunun hayatta olup olmadığı ile ilgili ellerinde net bir bilginin olmadığını söyledi.

    Suriye"de kayıplara karışan Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun"dan 2,5 aydır haber alınamıyor. Gazetecilerin ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Gelinen süreçle ilgili açıklamada bulunan Adem Özköse"nin babası Mustafa Özköse, hayatta olup olmadıklarına ilişkin ellerinde net bir bilginin olmadığını söyledi.

    HAS Parti Samsun İl Başkanlığı binasında amca Ahmet Özköse ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek soruları cevaplayan baba Mustafa Özköse, oğlunun kaybolduğu günden itibaren uykularının kaçtığını söyledi. Endişe içinde haber gelmesini beklediklerini kaydetti. Her şeye rağmen kalplerinde hayatta olduklarına dair ibir his bulunduğunu ifade eden baba Özköse, "Mart ayı içinde Ankara"da Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ile görüşmüştük. Kendisi süreci takip ettiklerini, en kısa zamanda ulaşıp getireceklerini söyledi. İktidar-muhalefet milli mesele gibi sahiplenip ilgileniyor. Hiç kimse yaşamadıklarına dair olumsuz bir şey söylemedi. Bunlar insanı rahatlatıyor ama kesin bilgi alamadık." dedi.

    Kulaktan dolma bilgilerle avunduklarının altını çizen Mustafa Özköse, "Bir vakti var galiba bilemiyoruz. Vakti de tayin eden Cenabı Hak. Ama insanlar da bir vesile. Bekliyoruz. Ölse Allah"ın takdiri deriz ama ne olduğu kesin belli değil. Bundan dolayı da insan endişeleniyor. Nerede olduğu veya görüldüğü resmen teyit edilmiş olsa daha rahat edeceğiz. Sağlıklı diyorlar ama karşı taraftan haber alamıyoruz. İnşallah yaşıyorlardır. Basın çok ilgileniyor. Basın olmazsa sesimizi duyuramayız. Daha çok gündeme gelirse iyi olur." şeklinde konuştu.

    "EVDE DURUM KRİTİK EŞİM BİZİM KADAR DİRAYETLİ OLAMIYOR"

    Anne Kevser Özköse, eşi Raziye Nur Özköse, çocukları Fatıma Kevser (4), Ahmet Yasin (3) ve Mustafa Şamil'in (1,5) Adem"in dönmesini beklediğini söyleyen baba Mustafa Özköse, "Evde durum kritik. Annesi hastalandı, tansiyonu çıktı. Doktora götürdük. Bizim gibi dirayetli olamıyor. Ama metanet sahibi. Anne baba olarak çok üzülüyoruz. Uykularımız kaçtı. Huzur kalmadı. Komşularımız çevremiz gelip bizi teselli ediyor. Üçü de Şam doğumlu olan çocukları babalarını soruyor. Gelinimiz hanımımı teselli etmeye çalışıyor. Biz Allah"a inanmış insanlarız. Ne emrettiyse o olacak. Bunları bir imtihan olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

    HAS Parti Samsun İl Başkanı Adnan Öz ise hükümeti eleştirerek gazetecilerin devletin koruması altında olduğunu bilmek ve bu güvenceyi almak istediklerini kaydetti. Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de devletimizle övünmek, Türkiye"nin yurt dışındaki itibarını ve gücünü Adem ve Hamit için de kullanmasını ve çocuklarımızı sağ salim aramızda görmek istiyoruz."




    Kayıp gazetecilerden hala haber yok Yorumları