Kaybolan yakınları için TSK´dan yardım isyeteyecekler   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-26-2012 (12:57)   Son Mesaj: 04-26-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 352  

    04-26-2012

    Kaybolan yakınları için TSK´dan yardım isyeteyecekler

    Kaybolan yakınları için TSK´dan yardım isyeteyecekler
    Kaybolan yakınları için TSK´dan yardım isyeteyecekler

    ''İki Tutam Saç - Dersimin Kayıp Kızları'' adlı belgeselin Yapımcısı Kazım Gündoğan, Dersim olayları sırasında kaybolan yakınlarının bulunması için Genelkurmay Başkanlığı'ndan yardım isteyeceklerini söyledi.

    AA muhabirinin, sorularını yanıtlayan Gündoğan, bazı ailelerin yakınlarının bulunması için DNA testi bile talep ettiklerini söyledi.

    Gündoğan, kendilerinin bağlantıda olduğu ailelerin ayrıca, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurmayı planladığını belirterek, şunları söyledi:

    ''Dersimliler, Dersim olayları sırasında kaybolan yakınlarının bulunması için Genelkurmay Başkanlığı'ndan yardım isteyecek. Ancak, bunun yöntemini henüz belirlemedik. Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili arşivlerini zaten Meclis'e devrettiğini biliyoruz. Genelkurmay Başkanlığı'na başvuruyu nasıl yapacağız, Meclis üzerinden mi başka bir yolla mı bunu kararlaştırmadık. Bu şekilde belki birkaç ailenin bir araya gelmesini sağlayabiliriz. Dediğim gibi yakınlarını bulmak için DNA testi talep edenler bile var. Böyle bir durum.''




    Kaybolan yakınları için TSK´dan yardım isyeteyecekler Yorumları