Küçük Süleyman sağlığına kavuştu   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-25-2012 (23:58)   Son Mesaj: 04-25-2012 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    04-25-2012

    Küçük Süleyman sağlığına kavuştu

    Küçük Süleyman sağlığına kavuştu
    Küçük Süleyman sağlığına kavuştu

    Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde Porsuk Çayı'na düşen Süleyman Çağrı Arı (9) sağlığına kavuştu.

    Kurtuluş Mahallesi Tabakhane Köprüsü mevkiisinde topun peşinden koşarken Porsuk Çayı'na düşen Süleyman Çağrı Arı yoğun bakım servisinde tedavisi tamamlanan Çocuk Servisi'ne alındı.

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi (ESOGÜ) Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Enver Şimşek, Süleyman Çağrı'nın akciğer ve beyin ödemi tedavisi gördüğünü söyledi.

    Porsuk Çayı'na düşen Süleyman Çağrı Arı'nın sudan çıkarıldıktan sonra kalp ve solunum durmasını yaşadığını belirten Şimşek şunları söyledi: "Olay yerine bulunan bir vatandaş ve sağlık ekipleri tarafından canlandırma işlemi yapılmış. Süleyman Çağrı bu sayede yaşama dönmüş. 112 Acil Servislerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi (ESOGÜ) acil servisine getirildi. Çocuk Acil Yoğun bakım servisinde bulunan hekimimiz Süleyman Çağrı'ya resitasyon işlemlerini tamamladıktan sonra solunum desteği tedavisine başladı. Tatlı suda boğulma olduğu için Süleyman Çağrı'da akciğer ödemi dediğimiz fazla miktarda su yuttuğu için ve yine uzun süre suda nefessiz kaldığı için beyin ödemi tablosu gelişmiş. Çağrı akciğer ödemi ve beyin ödemi tedavisi alıyor. Süleyman Çağrı kendi nefesini alabildiği için Yoğun Bakım'dan çıkartıldı ve servise alındı. Şuanda tüm hayati fonksiyonları normal. Önemli bir yaşamsal problemden sonra Süleyman Çağrı normal yaşama döndü ve aramıza geldi."

    Yoğun Bakım'dan servise alınan Süleyman Çağrı ise olayı hatırlamadığını ve bundan sonra Porsuk Çayı'na değil denize gideceğini söyledi.




    Küçük Süleyman sağlığına kavuştu Yorumları