Kadir Topbaş: Niyet okuyucu sanatçılar var   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-25-2012 (18:57)   Son Mesaj: 04-25-2012 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 715  

    04-25-2012

    Kadir Topbaş: Niyet okuyucu sanatçılar var

    Kadir Topbaş: Niyet okuyucu sanatçılar var
    Kadir Topbaş: Niyet okuyucu sanatçılar var

    ABD'den dönen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliğine yönelik tepkilere karşı çağrıda bulundu.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliğine ilişkin tepkilerle ilgili olarak, ''Biraz acele davranıyorlar, takip ederlerse, yakın izlerlerse niyetlerimizin gayet iyi olduğunu görecekler. Maalesef ön yargılarla hareket ediliyor. Düşünce okurcasına tavırlar konuluyor. Bundan biz de rahatsız oluyoruz'' dedi.

    ABD'deki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Topbaş, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı olarak New York'ta, UN-Habitat ile UCLG'nin ortak düzenlediği ''Belediye Başkanları ve Yerel Yönetimler Yüksek Düzeyli Toplantısı''nın açılışında konuşma yaptığını kaydetti.

    BM'deki toplantının, bu yıl 20-22 Haziran'da Brezilya'da yapılacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'na (Rio 20) hazırlık niteliğinde olduğunu bildiren Topbaş, ''UCLG Başkanı olarak görüşlerimizi ifade ettik. Özellikle şehirlerin gelecekte problem olmak yerine, çözüm ortağı olması konusunda hükümetlerin ciddiye almasını ve destek vermesini arzu ettiğimiz ifade ettik'' dedi.

    Topbaş, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un mayıs ayı sonunda eşiyle İstanbul'a geleceğini belirterek, kendisine ev sahipliği yapmaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.

    Toplantının son derece başarılı geçtiğini ifade eden Topbaş, Türkiye'nin yerel yönetimler olarak dünya platformunda önemli bir yere sahip bulunduğunu ve bundan bir vatandaş olarak gurur duyduğunu kaydetti.

    -Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliği-

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, Şehir Tiyatroları'ndaki yönetmelik değişikliğine ilişkin tepkilerin sorulması üzerine, Şehir Tiyatroları ile ilgili olarak geçmişte birçok sanatçı ve yöneticinin, yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiği konusunda görüş belirttiğini ifade etti.

    Bunun, müfettiş raporlarıyla dile getirildiğini belirten Topbaş, şöyle devam etti:

    ''Bu çerçevede bir çalışma yapıldı. Biz şunu söylüyoruz; Biraz acele davranıyorlar, takip ederlerse, yakın izlerlerse niyetlerimizin gayet iyi olduğunu görecekler. Çünkü göreve geldiğimiz günden itibaren tiyatroları, sahneleri yenilemek konusunda, yeni sahneler eklemek konusunda ciddi çalışmalar yaptık. 6 binin üzerinde koltuk sayısına çıkarttık. Dünyanın hiçbir belediyesinde bu kadar sahne sahibi olan bir kuruluş yok. Bu da bizim tiyatroya, sanata verdiğimiz önemi göstermekte. Maalesef ön yargılarla hareket ediliyor. Düşünce okurcasına tavırlar konuluyor. Bundan biz de rahatsız oluyoruz. Şu anda geçici bir süreç olarak devreye giren bazı çalışmalar var. Ama aktif olarak çok daha beklentilere cevap verecek duruma gelecek. Biraz sabrederlerse, hatta destek verirlerse, ön yargılı olunmazsa, inanıyorum ki güzel sonuçlar alırız.''

    Topbaş, havaray sistemi ve minibüslerin otobüslere dönüştürülmesine ilişkin bir soru üzerine de ''Şehrin ulaşım sistemiyle ilgili çalışmamızı bitirdik. Ulaşım networku hazır. Hangi sistemi şehre koyarsak şehirde insanlarımız rahatlıkla erişme imkanı bulur ve sıkıntı yaşamazlar bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Bir kısmı zamanla ilgili, bir kısmı da maddi imkanlarla ilgili'' dedi.

    Havaray sisteminin şehre girmesi, otobüs ağının geliştirilmesi ve otobüsteki yoğunlukların azaltılmasıyla ilgili çalışmalar olduğunu, ayrıca bugüne kadar hizmet veren minibüsleri de tamamen ortadan kaldırma gibi niyetleri olmadığını anlatan Topbaş, ''Minibüs esnafı bugüne kadar bu kentte çok önemli hizmet verdi ve vermeye devam ediyor. Onlarla daha güzel, daha kaliteli hizmet verilmesi konusunda yapılan görüşmeler var. Mağdur etmeden İstanbul'a hizmet vermek bizim niyetimiz'' şeklinde konuştu.




    Kadir Topbaş: Niyet okuyucu sanatçılar var Yorumları