Şehit Ali Kalkan toprağa verildi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-25-2012 (15:56)   Son Mesaj: 04-25-2012 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    04-25-2012

    Şehit Ali Kalkan toprağa verildi

    Şehit Ali Kalkan toprağa verildi
    Şehit Ali Kalkan toprağa verildi

    Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen geçici köy korucusu Ali Kalkan toprağa verildi.

    Beraberinde Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ile dünkü çatışmada şehit olan geçici köy korucusu Ali Kalkan cenazesi için Servi beldesine gelen Bakan Yılmaz, burada Bilal-i Habeş Camisinde kılınan cenaze namazına katıldı.

    İl Müftüsü Mecid Can tarafından kıldırılan cenaze namazın ardından şehit Kalkan'ın cenazesi Fatih mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi. Burada şehidin Siirt'te vatani görevini yapan oğlu Erkan Kalkan (21), babasının cenazesine sarılırken, fenalaştı. Görevliler ve yakınları, Erkan Kalkan'a müdahalede bulundu.

    Bu arada, şehid Kalkan kardeşi Hüseyin Kalkan'ın da 1992 yılında teröristlerce şehit edildiği belirtildi.

    "Türkiye bunları aşacak"

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Cevdet Yılmaz, güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında yaşanan çatışmada, 2 asker ile bir köy korucusunun şehit düştüğünü hatırlatarak, şöyle dedi:

    ''Bugün korucu şehidimizi toprağa verdik. 5 korucu ve 5 askeri personel olmak üzere 10 yaralımız var. Çok şükür ki bunların sağlık durumu kötü görünmüyor. Birazdan gidip yaralılarımızı ziyaret edeceğim. En son aldığımız bilgiye göre, terör örgütünden 6 ölü, 1 ağır yaralı var. Operasyonlar sürüyor. Şehidlerimize Allah rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Bu olayların ilimizde yaşanması bizi ayrıca üzüyor. İnşallah Türkiye bunları aşacak, milletimiz bunları aşacak. Böyle acıları hiç bir zaman yaşamamayı temini ediyoruz.''




    Şehit Ali Kalkan toprağa verildi Yorumları