Dr. Ersin´in ismi görev yaptığı hastaneye verildi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-25-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-25-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    04-25-2012

    Dr. Ersin´in ismi görev yaptığı hastaneye verildi

    Dr. Ersin´in ismi görev yaptığı hastaneye verildi
    Dr. Ersin´in ismi görev yaptığı hastaneye verildi

    Görev yaptığı sırada bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ismi görev yeri olan Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne verildi.

    Av. Cengiz Gökçek ismi ise 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesi"nde yaşatılacak. Hastane önündeki törende Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yazılı tabela Vali Erdal Ata ve İl Sağlık Müdürü Metin Karakök"ün de katılımı yerine takıldı. Törende Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve çok sayıda mesai arkadaşları da hazır bulundu.

    Vali Erdal Ata, kaybedilen Dr. Ersin Arslan"ı yeniden getirmenin mümkün olmadığını ifade ederek, "En azından isminin görev yaptığı hastanede yaşatılması acımızı biraz olsun hafifletiyor. Sağlık Bakanımıza da gösterdiği bu kadirşinas davranışından dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.

    Gaziantep"in eğitim alanında Türkiye şartlarının çok altında olduğunu belirten Vali Ata, "Kentimizde eğitim oranı kişi başına yüzde 4 ile 4,5 oranında. Bu da bizim eğitim alanında daha çok mesafe almamızı gösteriyor. Türkiye"de son dönemlerde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları basın kanalıyla öğreniyoruz. Bu tür olayları hiç tasvip etmiyoruz." diye konuştu.

    Daha sonra törenle ismi değişen hastane tabelası değiştirildi. Bu arada, Dr. Ersin Arslan"ın eşi Sibel Arslan ise, "Şehidinize sahip çıkın, o sizin şehitiniz" diye konuştu. Ayakta durmakta zorlanan Sibel Arslan"ı yakınları hastane içine götürmekte zorlandı.




    Dr. Ersin´in ismi görev yaptığı hastaneye verildi Yorumları