Engin Alan´ın eşi hakaretten yargılanıyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-25-2012 (13:57)   Son Mesaj: 04-25-2012 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    04-25-2012

    Engin Alan´ın eşi hakaretten yargılanıyor

    Engin Alan´ın eşi hakaretten yargılanıyor
    Engin Alan´ın eşi hakaretten yargılanıyor

    ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Korgeneral Engin Alan'ın eşi Emine Nevin Alan, mahkeme heyetine hakaret ettiği için yargılanmaya başladı.

    Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Emine Nevin Alan ile avukatı Ayhan Nacak katıldı.

    Duruşmada ifadesi alınan Alan, davaya konu olan sözleri mahkeme heyetine karşı söylemediğini öne sürerek, ''Ben o sözleri söylediğimde heyet zaten salonda değildi. Ben o sözleri bize bu komployu kuranlara karşı söyledim. Yine de ağzımdan bu şekilde sözler çıktığı için üzgünüm'' dedi.

    Avukat Ayhan Nacak da müvekkilinin sözlerine katıldığını belirterek, mahkeme huzurunda olmaktan dahi üzüntü duyduklarını ifade etti.

    Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

    İddianameden

    Silivri Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan tarafından hazırlanan iddianamede, Emine Nevin Alan'ın, 6 Aralık 2011 tarihinde Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen ve kamuoyunda ''Balyoz Planı'' olarak bilinen davada İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin ara kararının ardından heyete doğru eliyle işarette bulunarak, ''O köpekler giderken trafik kazasında geberecek'' demek suretiyle ''heyet halinde çalışan yargıçlar ile duruşmada görev yapan Cumhuriyet Savcısı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil ya da olgu isnat etmek veya sövmek suretiyle hakaret etmek'' suçunu işlediği öne sürüldü.

    İddianamede, bu suçtan dolayı sanığın 1,5 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.




    Engin Alan´ın eşi hakaretten yargılanıyor Yorumları