Ayetlerle 1 Mayıs Mitingine çağrı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-25-2012 (08:54)   Son Mesaj: 04-25-2012 (08:54)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    04-25-2012

    Ayetlerle 1 Mayıs Mitingine çağrı

    Ayetlerle 1 Mayıs Mitingine çağrı
    Ayetlerle 1 Mayıs Mitingine çağrı

    İslami camiada, yazar-düşünür İhsan Eliaçık’ın fikirlerinden etkilenen devrimci gençlik ayetler ve hadisler eşliğinde 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıyor

    İlker Akgüngör'ün haberi

    Yazar-düşünür İhsan Eliaçık"ın fikirlerinden etkilenerek sosyal medyada örgütlenen İslamcı gençler bu yıl 1 Mayıs"ta bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Tüm dünyada, solu temsil edenlerin ağırlıkla kutladığı işçinin ve emeğin bayramı 1 Mayıs"ı bu yıl "Devrimci İslamcı" gençlik de kutlamaya hazırlanıyor. Hazırladıkları sosyal ağlarda örgütlenen gençler oluşturacakları Kapitalizmle Mücadele Korteji"yle 1 Mayıs"a katılacak.

    1 Mayıs Salı günü 09.00"da Fatih Camii"nde AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçiler için gıyabında cenaze namazı kılacak grup, daha sonra işçiler, evsizler, kadınlar ve çocuklarla birlikte Taksim"e yürüyecek.

    1 Mayıs"a yeni bir soluk

    Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs"a Numan Kurtulmuş"un Genel Başkanı olduğu Has Parti katılmış ve kortejde eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu da yer almıştı. Kapitalizmle Mücadele Korteji"nde İslamcı aktivist yazarlar İhsan Eliaçık, Eren Erdem ve Muhammed Nur Denek"in de yürüyeceği öğrenildi. Müslüman gençlerin bu eylemi sanal alemde de yoğun olarak tartışılıyor. Kapitalizmle Mücadele Korteji"ne destek veren isimler arasında yer alan yazar İhsan Eliaçık, "1 Mayıs alanının İslam"ın devrimci yüzüyle, dini alanın da 1 Mayıs bilinciyle tanışmaya ihtiyacı var. 1 Mayıs"ta Fatih"ten Taksim"e yürüyecek Kapitalizmle Mücadele Korteji"ndeyiz. Bu yılki 1 Mayıs"a yeni bir soluk gelecek" dedi. Kapitalizmle Mücadele Platformu"ndan Zeynep Duygu ise, "Geçmişte bir çok olayda Müslüman camia olarak sessiz kaldık. Bu sessiz kalmayı bozup, Kuran"ın bu yönünü öne çıkararak, kendimizle yüzleşmeyi amaçlıyoruz. Mahalle duvarlarını yıkıp bir çatı altında, ezenle ezilen arasındaki kavga için birlikte yürüyüp ezber bozmak istiyoruz. Bizlerde emekçiyiz ve hepimiz işçi sınıfındanız. Sol ve sağ cenahtan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Küçük bir grup olarak yürüyelim dedik ama şimdi birçok kişi bizimle yürümek istiyor" diye konuştu.

    Sıradışı afişler



    Kuran"ı Kerim"de Beled Suresi"nin 13. ayetinde geçen "Fekku Ragabe" (Kölelere özgürlük) düşüncesini kendilerine şiar edinen grup, 1 Mayıs için açlık, emek, yoksulluk ve özgürlükle ilgili Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hz. Muhammed"in hadisleriyle çağırıyor. Müslüman gençler adıyla toplanan grup yayınladıkları videoda 1 Mayıs Marşı eşliğinde Hz. Ali, ilk sahabelerden ve bazı çevrelerde ilk Müslüman sosyalist olarak anılan Hz. Ebu Zer Gıfari ve çağdaş İslam düşüncesi üzerine çalışmış İranlı Müslüman sosyolog Ali Şeriati"nin sözlerine de yer veriyor. Video ve afişlerde İncil ve Tevrat"tan aynı mesajları veren ayetler de yer alıyor. "1 Mayıs Hakkı Müdafaa Günüdür", diyen grubun yaptığı açıklamada "AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçilerin, cezaevlerinde tecavüze uğrayan çocukların feryadı olmak için! Hrantlar, Uludereliler/Roboskililer, Ceylanlar ve daha niceleri hangi suçlarından ötürü öldürüldü" demek için! 1 Mayıs"ta Taksim Meydanı"ndayız" denildi.

    (Vatan )




    Ayetlerle 1 Mayıs Mitingine çağrı Yorumları