Taşköprülü Ermeniler, Sarkozy´e sevindi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-25-2012 (07:57)   Son Mesaj: 04-25-2012 (07:57)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    04-25-2012

    Taşköprülü Ermeniler, Sarkozy´e sevindi

    Taşköprülü Ermeniler, Sarkozy´e sevindi
    Taşköprülü Ermeniler, Sarkozy´e sevindi

    Sosyalist Parti adayı François Hollande'nin gerisinde kalan Nicolas Sarkozy'nin seçim yenilgisi, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşları tarafından sevinçle karşılandı.



    Fransa'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur seçimlerinde Sosyalist Parti adayı François Hollande'nin gerisinde kalan Nicolas Sarkozy'nin seçim yenilgisi, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşları tarafından sevinçle karşılandı.

    Mahalle sakinlerinden Ermeni asıllı Anna Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğma büyüme Taşköprülü olduğunu belirterek, anne babasının da Taşköprü'de doğup Taşköprü'de öldüklerini ve mezarlarının burada olduğunu söyledi.

    ''İnşallah Sarkozy ikinci turda da kaybeder'' diye konuşan Tosun, ''Bizimle uğraşmasınlar. Bizi rahat bıraksınlar. Bizim üzerimizden siyaset yapan herkes kaybetmeye mahkumdur. Bizler burada kardeşçe yapıyoruz ve herkesten de memnunuz'' dedi.

    Ermeni asıllı Serkis Durak (75) da yüzyıllardır bu topraklarda Türklerle birlikte kardeşçe yaşadıklarını vurgulayarak, Türklerle haklarından aynı şekilde yararlandıklarını belirtti.

    Durak, bölgedeki Türklerden farklı hiç bir uygulama görmediklerini ifade ederek, ''Allah devletimizden razı olsun. Hem muhtar azalığı yaptım. Hem de köy kooperatifinin yönetim kurulu üyesiyim'' dedi.

    Durak, yaşamlarındaki her şeyden memnun olduklarının altını çizerek, şöyle konuştu:



    ''İkide bir bizim üzerimizden siyaset yapıp, bizi rahatsız ediyorlar. Sarkozy'nin ilk turu kaybetmesinden memnunuz. Umarım diğer turu da kaybeder. Yeni gelen liderlerde sürekli bu Ermeni konusunu gündeme taşımazlar. Bizde rahat ederiz. Komşumuzun yüzüne zor bakıyoruz. Ben iki sene askerlik yaptım. 24 ay boyunca izin bile kullanmadım. Hiç bir ayrım olmadı.''

    Burada kimseden en ufak bir kötülük görmedik

    Köyde yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarından 76 yaşındaki Namık Özçelik ise, Sarkozy'nin ikinci turu da kaybetmesi temennisinde bulunarak, burada Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak rahatça yaşadıklarını söyledi.

    Ahmet Kazeroğlu da dedesinin 4 sene askerlik yaptığını belirterek, ''Dedem Eskişehir'de askerlik yapmış ve o dönem ölen Ermeni vatandaşlarının tifo ve benzeri hastalıklardan öldüğünü ve Türkleri haksız yere soykırımla suçladıklarını söylerdi. Burada kimseden en ufak bir kötülük görmedik'' diye konuştu.

    Taşköprü Kapaklı Köyü Muhtarı Salih Yılmaz ise Ermeni kökenli vatandaşlarla 300 yılı aşkın zamandır kardeşçe yaşadıklarını aktararak, Serkis Durak'ın önceki dönem kendisinin azası olduğunu ve köy kooperatifinin de yönetim kurulu üyesi olduğunu belirtti.

    Ermeni komşularında bugüne kadar en ufak bir art niyet olmadığını vurgulayan Yılmaz, ''bizler bu ülkenin kardeş insanlarıyız'' dedi.




    Taşköprülü Ermeniler, Sarkozy´e sevindi Yorumları