Dışişleri´nden Gine-Bissau´daki darbe   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-24-2012 (22:58)   Son Mesaj: 04-24-2012 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    04-24-2012

    Dışişleri´nden Gine-Bissau´daki darbe

    Dışişleri´nden Gine-Bissau´daki darbe
    Dışişleri´nden Gine-Bissau´daki darbe

    Türkiye, Gine-Bissau'da gerçekleştirilen darbeyle yasal hükümetin bir grup asker tarafından güç kullanılarak görevden uzaklaştırılmasını şiddetle kınadı.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Türkiye, Gine Bissau'da 29 Nisan 2012 tarihi için öngörülen cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesinde yasal hükümetin bir grup asker tarafından güç kullanılarak görevden uzaklaştırılmasını şiddetle kınamakta ve bu ülkede yaşanan darbe sonrası gelişmeleri kaygıyla izlemeye devam etmektedir'' denildi.

    Açıklamada, Türkiye'nin, bu çerçevede, Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi'nin 17 Nisan 2012 tarihli kararı doğrultusunda, ülkede anayasal düzenin derhal tesisi çağrısında bulunduğu, kıta ve bölgenin önde gelen örgütleri Afrika Birliği ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun bu yöndeki çabalarını kuvvetle desteklediği de belirtildi.

    AA




    Dışişleri´nden Gine-Bissau´daki darbe Yorumları