Kayseri´de 156 sanıklı dava başladı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-24-2012 (21:54)   Son Mesaj: 04-24-2012 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    04-24-2012

    Kayseri´de 156 sanıklı dava başladı

    Kayseri´de 156 sanıklı dava başladı
    Kayseri´de 156 sanıklı dava başladı

    Kayseri Şeker Fabrikalarında yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kayseri Şeker Fabrikası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, kardeşleri Savaş Özışık ve Cengiz Özışık'ın da arasında bulunduğu tutuklu 14 sanık ile eski Kayseri ve Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de arasında yer aldığı çok sayıda tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

    Şikayetçi Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Kayseri Şeker Ekicileri Kooperatifi ve Hazine avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, kimlik tespitlerinin ardından iddianame özetlenerek okundu.

    İddianamenin okunmasının ardından yarın devam etmek üzere duruşmaya ara verildi.

    İddianamede, Vedat Ali Özışık, kardeşleri Savaş ve Cengiz Özışık ile Atilla Ersoylu'nun ''suç örgütü yöneticileri'' olduğu öne sürülerek, Özışık ailesinin yolsuzlukları nedeniyle, kooperatifin, bağlı şirketlerin zarara uğratıldığı ileri sürülüyor. İddianamede, şunlar ifade ediliyor:

    ''Kooperatif ve şirketler, çalışanlarının maaşlarını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini, çiftçilerin pancar avanslarını ve şirketlerin borçlarını ödeyemez hale gelmiştir. Dolayısıyla Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin rakamsal büyüklüğü sadece yanıltıcı bir boyut kazanmış, şirket içi boşaltılmış, kredi alamaz, çalışanlarının ücretini ödeyemez, pancar primi veremez hale gelmiştir.

    Suç örgütü tarafından 2001 yılından bugüne kadar müfettiş raporlarında detaylı olarak belirtildiği üzere 68 milyon 152 bin 110 lira 68 kuruş tutarında yolsuzluk gerçekleştirmiştir.''




    Kayseri´de 156 sanıklı dava başladı Yorumları