Erdoğan´dan yoğun Irak mesaisi   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-24-2012 (21:56)   Son Mesaj: 04-24-2012 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    04-24-2012

    Erdoğan´dan yoğun Irak mesaisi

    Erdoğan´dan yoğun Irak mesaisi
    Erdoğan´dan yoğun Irak mesaisi

    Başbakan Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Davutoğlu ise Irak Türkmen Cephesi'ni kabul etti.

    Başbakan Erdoğan, Irak'ta hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda yaklaşık 1 saat görüştü.Görüşmede Irak Başbakanı Maliki'nin Türkiye'ye yönelik sözleriyle gerilen ilişkiler ve Irak'taki son durum masaya yatırıldı.

    Görüşmeden önce konuta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve görüşme sırasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin giriş yaptı.

    DAVUTOĞLU - HAŞİMİ GÖRÜŞMESİ

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile yaptığı görüşmede, Irak'a ilişkin son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

    Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun, Haşimi ile yaptığı görüşmede, Irak'taki son gelişmeler ve Ortadoğu'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

    Bakan Davutoğlu'nun Libya Ulusal Merkez Partisi Genel Başkanı Ali Tarhuni ile görüşmesinde ise Libya'daki gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi. Davutoğlu'nun, Tarhuni'ye, Türkiye'nin Libya'daki değişim ve gelişim sürecini desteklemeyi sürdüreceğini, ülkede istikrarın yerleşmesi sürecinde Türkiye'den istenilen her alanda katkı verileceğini ifade ettiği belirtildi.

    Davutoğlu'nun Irak Türkmen Cephesi Başkanı Ersad Salihi ile görüşmesinde ise Irak'a ilişkin son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Görüşmede Davutoğlu'nun, Türkiye'nin, bölgede ve Irak'ta mezhep veya etnik temelde ayrımcılığa karşı çıktığını vurgulayarak, Irak'taki tüm kesimlerle görüşmeleri sürdürdüğünü belirttiği bildirildi.

    Bakan Davutoğlu'nun Salihi'ye, bu çerçevede Türkiye'nin, Türkmen kardeşleri ile temaslarını da sürdüreceğini ifade ettiği vurgulandı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Ersad Salihi'yi kabul etti.

    Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'ndaki makamında gerçekleşen görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.




    Erdoğan´dan yoğun Irak mesaisi Yorumları