Türkiye´deki Suriyeli sayısı 28 bin oldu   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-24-2012 (19:58)   Son Mesaj: 04-24-2012 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    04-24-2012

    Türkiye´deki Suriyeli sayısı 28 bin oldu

    Türkiye´deki Suriyeli sayısı 28 bin oldu
    Türkiye´deki Suriyeli sayısı 28 bin oldu

    İç çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşlarının sayısı 28 bin 873'e ulaştı. AFAD, son iki günde 48 Suriye vatandaşının daha Türkiye'ye giriş yaptığını açıkladı.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'de bulunan Suriye vatandaşlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye"den gelenler için kurulan 9 Çadırkent ve 1 Adet Konteynerkentte bugün itibariyle 23 bin 873 Suriye vatandaşının bulunduğu kaydedildi.

    Açıklamada Başkanlık tarafından; Hatay ili Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2"şer, Reyhanlı, Apaydın, Karbeyaz"da 1"er, Şanlıurfa-Ceylanpınar ve Gaziantep -İslahiye"de 1"er olmak üzere toplam 9 çadırkent ve Kilis"te 12 bin kişilik 1 adet konteynerkent kurulduğu anımsatılarak "23-24 Nisan 2012 tarihlerinde, 48 Suriye vatandaşı ülkemize giriş yapmış, 83 kişi ise kendi istekleri ile geri dönmüştür. Bugüne kadar ülkemize toplam 9.753 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır.

    Bugüne kadar toplam 15 bin 880 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibariyle; Hatay"da 7 bin 131, Gaziantep"te (Nurdağı-İslahiye) 6 bin 181, Kilis"te 9 bin 581 ve Şanlıurfa"da (Ceylanpınar) 908 olmak üzere toplam 23 bin 801 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca, 19"u refakatçi, 53"ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 72 kişi hastanede bulunmaktadır.

    Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 23 bin 873 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Hatay"daki çadırkentlerde oluşturulan 35 sınıfta okul çağındaki 420"si kız, 385"i erkek olmak üzere toplam 805 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Ayrıca Kilis"te bulunan 3.561 Suriyeli çocuk ve gencin eğitim ve öğretime başlatılması için çalışmalar devam etmektedir" denildi.

    Ayrıca Hatay"da kurulan çadırkentler ile Kilis"deki konteynerkentte; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte BM ve AB temsilcisi Kofi Annan başta olmak üzere, yerli ve yabancı çok sayıda üst düzey yöneticinin de incelemelerde bulunduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye"de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen yaklaşık 40 bin Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 5 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır. Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir.

    Konteynerkent ve çadırkentlerde her türlü koordinasyon; ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda ülkemiz adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlanmaktadır. Başbakanlık AFAD"ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır. Konteynerkent ve çadırkentlerde; ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir."




    Türkiye´deki Suriyeli sayısı 28 bin oldu Yorumları