Melen Projesi´nde sona yaklaşılıyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-24-2012 (19:56)   Son Mesaj: 04-24-2012 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    04-24-2012

    Melen Projesi´nde sona yaklaşılıyor

    Melen Projesi´nde sona yaklaşılıyor
    Melen Projesi´nde sona yaklaşılıyor

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Melen suyunun, 165 kilometrelik isale hattıyla Cumhuriyet Arıtma Tesisi'ne iletildiğini ve test çalışmalarına başlandığını bildirdi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2007 yılında dünyada ve Türkiye'de yaşanan kuraklık nedeniyle İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Şafak Harekatı'na başladı.

    İstanbul'un uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için geliştirilen Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi II. Merhale Melen Sistemi'nde bir aşama daha geçildi.

    Proje kapsamında, Melen çayından temin edilen su, 165 kilometre isale hattından geçirilerek, Cumhuriyet Arıtma Tesisi'ne iletildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı gün suyla buluşan tesiste test çalışmalarına başlandı.

    97 hektar arazi üzerine kurulan Cumhuriyet Arıtma Tesisi, 23 üniteden oluşuyor. Günde 720 bin metreküp su arıtılacak tesisin işletme testleri tamamlandıktan sonra kullanıma açılacak. Böylece İstanbul'a Avrupa Birliği standartlarında içme suyu temin edilecek.

    Tamamlandığında İstanbul'a yılda 1,180 milyar metreküp su sağlayacak Cumhuriyet Arıtma Tesisi,şehirde, 2060 yılına kadar su kesintisinin önüne geçecek.

    Tesisin, Türkiye'nin en büyük arıtma sistemi olma özelliği de bulunuyor.




    Melen Projesi´nde sona yaklaşılıyor Yorumları