Türk Sağlık-Sen TBMM´ye siyah çelenk bıraktı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-24-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-24-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    04-24-2012

    Türk Sağlık-Sen TBMM´ye siyah çelenk bıraktı

    Türk Sağlık-Sen TBMM´ye siyah çelenk bıraktı
    Türk Sağlık-Sen TBMM´ye siyah çelenk bıraktı

    Türk Sağlık-Sen, BDP Milletvekili Özdal Üçer’in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Oğuz Eroğlu’nu darp etmesine tepki olarak TBMM’ye siyah çelenk bıraktı.

    TBMM"nin Dikmen kapının önünde düzenlenen eyleme, CHP Milletvekili Özgür Özel ile MHP Milletvekilleri Ruhsar Demirel, Reşat Doğru, Cemalettin Şimşek de destek verdi. Sağlık çalışanlarının "Mecliste Eşkıya", "Özdal Üçer İstifa" şeklinde sloganlar attığı eylemde, basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Milletvekili Özdal Üçer"i tüm sağlık çalışanları adına kınadıklarını belirterek, Üçer"in istifa etmesini istedi. Şiddetin yanı sıra sağlıkta idarecilerin çalışanlara uyguladığı mobbing"in de büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Kahveci, şöyle konuştu:

    "Sağlık çalışanlarının görevden alınmasında hiçbir kriter aramayanlar, mahkeme kararına rağmen çalışanları görevine iade etmemek için cambazlık yapanlar, kendilerine biat etmeyen sağlık çalışanlarını sürgüne göndermek için gecesini gündüzüne katanlar, sağlık çalışanlarına çalışma hayatını zehir etmektedirler. İşyerinde huzuru bozmakta, hizmet sunumunda verimin düşmesine neden olmaktadırlar."

    Kahveci, sağlıkta şiddetin ve mobbing"in önüne geçilmesi için cezaların caydırıcı hale gelmesi, afiş, broşür ve kamu spotlarıyla vatandaşın bilinçlendirilmesi gibi çalışmaların yapılmasını istediklerini ifade etti.

    Açıklamanın ardından Türk Sağlık-Sen üyeleri, TBMM Dikmen kapısına üzerinde "Sağlıkta Şiddeti Kınıyoruz" yazan bir siyah çelenk bıraktı.(ANKA)




    Türk Sağlık-Sen TBMM´ye siyah çelenk bıraktı Yorumları