40´ı çıkmadan elektriğini kestiler!   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-24-2012 (13:56)   Son Mesaj: 04-24-2012 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    04-24-2012

    40´ı çıkmadan elektriğini kestiler!

    40´ı çıkmadan elektriğini kestiler!
    40´ı çıkmadan elektriğini kestiler!

    Aşkale'de Karasu-2 Baraj Göleti'nde ölen TEDAŞ işçilerinden Feridun Öztürk'ün evindeki elektriğin borcundan dolayı kesildiği öğrenildi. Aşkale Kaymakamı da olayı doğruladı.

    Erzurum'un Aşkale İlçesi'ndeki Karasu 2 HES'e ait göletin içinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı geçen 3 nisan günü onarmaya giderken, bindikleri deniz bisikletinin alabora olması sonucu ölen 5 TEDAŞ işçisinden 37 yaşındaki Feridun Öztürk'ün evinin elektriği, 34 lira borcu nedeniyle kesildi.

    Eşi Feridun Öztürk'ün acısını yüreğinde taşıyan 3 çocuk annesi Perihan Öztürk'ün evine 20 nisan günü kimse olmadığı sırada Erzurum'dan gelen TEDAŞ görevlisi, 33 lira 92 kuruş borcu olduğu gerekçesiyle elektriği kesti, sayacı mühürledi. Evde bulunmadığı sırada elektriği kesilen ve bunu akşam fark ettiğini söyleyen Perihan Öztürk şunları anlattı:

    "Işıklar yanmayınca üst katta oturan ev sahibinin yanına gittim. Onlarda elektrik vardı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, ev sahibimizin oğlu TEDAŞ'tan gelen bir kişinin faturayı ödemediğimiz için elektriğimizi mühürlediğini söyledi. Görevlinin geldiği saatte evde yoktum. Elektrik faturası ev sahibi Erol Dumanlı'nın adına kayıtlı. Son ödeme tarihi 17 Nisan'dı. Acımız çok taze olduğu için faturayı ödemek aklımıza gelmedi. Cuma akşamı, mesai bittiği için faturayı yatıramadık. Araya Cumartesi ve Pazar girdi. Pazartesi de 23 Nisan tatili. Cumartesi günü evimin elektiriğinin kesildiğini duyan komşulardan biri gelip mühürü kırmış, cereyan vermiş. Biz de bir gece mum ışığında kaldıktan sonra kaçak olarak kullanmaya başladık. Eşim, işinden dolayı gölette göz göre göre öldü. TEDAŞ'ın yaptığı beni ikinci kez öldürdü. TEDAŞ'ta çalışmasa bile bu evde bir cenaze var. Nasıl keserler? Cuma günü mesai bitminde elektrik mi kesilir?" dedi.

    83 YAŞINDAKİ BABA: SABAHA KADAR AĞLADIM

    Acı üstüne acı yaşadığını belirten 8 çocuk babası 83 yaşındaki Hanifi Öztürk, kazada ölen Feridun'un en küçük evladı olduğunu söyledi. 8 yıl önce eşinin ölümü ile birlikte Ferudun ve gelini ile birlikte yaşamaya başladığını belirten Hanifi Öztürk, "Akşam eve geldiğimde gelinim ve torunlarım ağlıyordu. 'Ne oldu' diye sorduğumda gelinim elektriğin kesildiğini söyledi. Bu kadar insafsız olunmaz. Mum ışığında geçirdiğim o gece yatağımda sabaha kadar ağladım. Evladımın acısı yüreğimde kat kat artmıştı. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bırakın acımızı yaşayalım" diye konuştu.(Hürriyet)

    KAYMAKAM ELEKTRİĞİN KESİLDİĞİNİ DOĞRULADI

    Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karasu-2 Baraj Göletinde ölen TEDAŞ işçilerinden Feridun Öztürk'ün ailesinin yaşadığı evin elektriğinin kesildiğini doğruladı.

    Öztürk ailesinin şuanda elektriğinin olduğunu ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:

    ''Bir iki saat elektriği kesmişler, açtırdık biz. Sonuçta borcu ödenmemiş, ilden gelen ekip habersiz bir şekilde elektriği kesmiş, sonra da bizim arkadaşlar hemen müdahale edip elektriği yeniden bağlandı. Aile zaten kirada kalıyordu. Ev başkasının üzerine kayıtlı. Durumu bilmedikleri için...Olay bizimle alakalı değil. Biz müdahale ettik, gerekeni yaptık. Sonuçta biz hemen elektriği bağladık. Elektrik kesilmiş, biz bir-iki saatte yeniden açtırdık.''

    Karasu-2 Baraj Göletinde hayatına kaybeden ailelere nakdi destek sağladığını hatırlatan Karabulut, ''Vakıflar aracılığıyla ilgili kişilere yardım yapılmıştı. Herbirine 2 bin lira yardım ettik, maaşlar bağlanana kadar'' diye konuştu.

    -Abone başka isme kayıtlı-

    TEDAŞ İşletme Şefi Yalçın Turdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Feridun Öztürk'ün kirada oturduğu evin elektrik aboneliğinin Erol Dumanlı ismine kayıtlı olduğunu, borcundan dolayı yanlışlıkla kesinti yapıldığını belirtti.

    Turdağ, şunları söyledi:

    ''Kesme ekibi ilden geldi. Bizden, vefat eden arkadaşların evlerinin adresini istediler; hem taziye vermek hem de varsa borçları kesinti yapmamak için. Biz de adresleri verdik. Ekip, olayda vefat eden Rıdvan Takım ile Mustafa Arifoğulları'nın evine giderek taziyelerini iletmişler. Şahin Baykal köyde yaşıyordu. Feridun Öztürk de köyle bağlantılı olduğu için gitmemişler. Feridun Öztürk, ilçede ev kiralamış aboneliği de başkasının üzerine. Kesme ekibimiz bu eve giderek, kimseyi bulamamışlar, Erol Dumanlı üzerine kayıtlı olan aboneliğin elektriğini kesmişler. Durum daha sonra bize intikal ettiğinde yanlışlık anlaşıldı ve yeniden elektrik verildi.''(AA)




    40´ı çıkmadan elektriğini kestiler! Yorumları