Ankara´da suyla ışığın dansı başladı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-24-2012 (08:09)   Son Mesaj: 04-24-2012 (08:09)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

    04-24-2012

    Ankara´da suyla ışığın dansı başladı

    Ankara´da suyla ışığın dansı başladı
    Ankara´da suyla ışığın dansı başladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, suların ışık ve müzikle dansı gösterisi büyük ilgi gördü. Geceye Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte katılarak, gösterinin açılış kurdelesini kesti.



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı'nda gerçekleştirilen "Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı" adlı ışık gösterisine katıldı. TBMM'de gerçekleşen resepsiyonun ardından Gençlik Parkı'na gelen Başbakan Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve milletvekilleri eşlik etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen ışık gösterisine, Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ise katılmadı.

    Başbakan'ın Gençlik Parkı'na gelmesiyle birlikte basın için ayrılan yerde bulunan Down sendromlu bir vatandaş ise bütün gücüyle Başbakan Erdoğan'a seslenmeye çalıştı. Daha önce de birçok programda Başbakan Erdoğan'a ulaşmayı başaran down sendromlu vatandaş, Başbakan Erdoğan'a 'Unuttun beni' diye seslenince Başbakan Erdoğan da korumalarına talimat vererek genç vatandaşın yanına gelmesine izin verdi. Başbakan Erdoğan'a sarılan ve Emine Erdoğan'la da tokalaşan down sendromlu vatandaşa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise para verdi.

    IŞIK GÖSTERİSİ HER AKŞAM İZLENEBİLECEK



    Açılış öncesinde alanda şarkılar seslendirilirken, orkestra tarafından çalınan "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısına ise Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu yerden eşlik ettiği görüldü. Işık gösterisi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir konuşma yaptı. Son iki yıl içerisinde Gençlik Parkı'nın büyük bir değişim geçirdiğini belirten Gökçek, "Son 2 yıl içerisinde yapılan değişiklikler Gençlik Parkı'nı tekrar o eski günlerine döndürdü. Artık ailelerimiz gönül rahatlığıyla buraya geliyor

    ve gezebiliyorlar. Başkentliler ile birlikte Ankara dışından misafir olarak gelenler de bu şovumuzu ücretsiz olarak izleyecekler" dedi.

    Ankara'daki yeşil alanları da artırdıklarından bahseden Gökçek, "Biz, belediye başkanı seçildiğimizde Ankara'da yeşil alan miktarı kişi başına 2 metrekareydi. Nüfus o günden bu güne 2 katına çıkmasına rağmen, yeşil alan miktarı kişi başına 18.3 metrekareye çıkarıldı. Yani nüfus aynı kalsaydı bu rakam 36.6 metrekare olacaktı. Nüfus aynı kalsaydı 71 yılda yapılan yeşil alan miktarını Ankara'ya kazandırmış olacaktık" diye konuştu.

    Başkan Melih Gökçek'in konuşmasının ardından ise gösterinin açılışı yapıldı. Açılış için kurdeleyi ise Başbakan Erdoğan ve Eşi Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara milletvekilleri kesti. Başbakan Erdoğan açılış sırasında ise, vatandaşlara arkalarını dönmek zorunda kaldıklarını, bunun da kameraların çekim yapacak olmasından kaynaklandığını belirterek, açılış öncesi şunları söyledi:

    "Sevgili Ankaralılar, biraz sonra malum su şov başlayacak. Sizlere arkamızı dönmek gibi asla bir şey söz konusu olamaz. Ancak önümüzden kameralar çekimi yapacakları için sizlerde arkamızda olun ki, birlikte güçlenelim istiyoruz. Arkamızda da şöyle başınızı çevirip bakarsanız hilalin çok güzel bir görüntüsü var. Onu da bu çekimle beraber alsınlar istiyoruz. Şuanda görüntülerle beraber hilal, yıldızlar ve sizler beraberiz. Hayırlı olsun... Değerli belediye başkanımızı kutluyorum ve tüm Ankaralılara, insanlığa hayırlı olsun diyoruz. Ya Allah Bismillah..."

    Başbakan Erdoğan açılış kurdelesini kestikten sonra, eşi Emine Erdoğan'la birlikte yerine geçerek yaklaşık yarım saat ışığın suyla olan dansını izledi. Birbirinden renkli gösterilerin sunulduğu gecede, vatandaşlar da ışık gösterisini merakla izledi.

    Suların ışıkla olan dansı Ankaralılar tarafından büyük ilgi görürken, havuzun üzerinde oluşturulan su perdesine ise "Memleketim" şarkısı eşliğinde, Türk bayrağıyla birlikte birkaç gün önce vefat eden Ayten Alpman'ın fotoğrafı yansıtıldı. Yine aynı "Memleketim" şarkısı eşliğinde su perdesine Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları yansıtıldı.

    "Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı" adlı ışık gösterisinin ardından ise Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte vatandaşları selamlayarak Gençlik Parkı'ndan ayrıldı.

    (İHA)




    Ankara´da suyla ışığın dansı başladı Yorumları