23 Nisan´da helikopterle Bağcılar´ı gezdi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-23-2012 (19:54)   Son Mesaj: 04-23-2012 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    04-23-2012

    23 Nisan´da helikopterle Bağcılar´ı gezdi

    23 Nisan´da helikopterle Bağcılar´ı gezdi
    23 Nisan´da helikopterle Bağcılar´ı gezdi

    Bağcılar Belediyesi’nin ilçeyi daha iyi tanıtmak için hazırladığı kitabı okuyan öğrenciler arasında yapılan çekilişte belirlenen şanslı öğrenciler 23 Nisan’da helikopterle Bağcılar’ı gezdi.



    İkişerli gruplar halinde helikoptere binen öğrencilere Başkan Çağırıcı Bağcılar"ı tanıttı. Bağcılar Belediyesi'nin, çocuklara ilçeyi daha iyi tanıtmak için hazırladığı "Başkan"la Süper Gezi" projesinde şanslı öğrenciler 23 Nisan'da helikopterle Bağcılar'ı gezdi. Helikoptere binen öğrenciler daha önce Bağcılar Belediyesi'nin proje kapsamında hazırladığı kitapların seri numaralarına göre noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi.

    Bağcılar Belediyesi, öğrencilere ilçeyi daha iyi tanıtmak için çizgi roman formatında bir kitap hazırlamış ve seri numaraları olan bu kitapları ilçede eğitim veren tüm okullarda öğrencilere dağıtmıştı.

    GEZİ 23 NİSAN KUTLAMALARININ ARDINDAN BAŞLADI

    Öğrencilere dağıtılan kitapların seri numaraları esas alınarak 10 Nisan"da yapılan kura çekiminde öğrencilerden Mahmut Ekinci, Bahar Menteş, Gamze Ünsal, Esma Nur Altun, Yusuf Ziya Alğan, Sümeyra Şahinler, Enes Aksın ve Oktay Karakaya şanslı isimler olarak belirlenmişti.

    Bağcılar Mahmutbey Stadyumu"nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının ardından öğrenciler ikişerli gruplar halinde helikoptere binerek Bağcılar"ı gezdi. Öğrencilerle birlikte helikoptere binen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, önce, ilk defa helikoptere binen öğrencilerin heyecanını yatıştırdı, daha sonra da Bağcılar hakkında çocuklara bilgiler verdi.

    "İLÇEMİZİ TANISINLAR"

    Öğrencilerle birlikte kendisinin de büyük heyecan yaşadığını ifade eden Başkan Çağırıcı, "Belediye olarak çocuklarımıza yönelik önemli yatırımlar yapıyoruz. Çocuklarımızın bu yatırımlarımızdan özellikle bilgi evlerimizi, kütüphanelerimizi, kültür merkezlerimizi daha etkin kullanmasını istiyoruz. Bugün ise "çocuklarımıza bu merkezlerimizi nasıl daha iyi tanıtırız" fikrinden ortaya çıkmış bir projenin finalini yaptık" dedi.

    "Bağcılar"ın tanıtımı için hazırlamış olduğumuz kitabımızı öğrencilerimizin okumasını teşvik etmek için böyle bir uygulamada bulunduk ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum" diyen Çağırıcı, "Gönül, bütün öğrencilerimizi helikopterle gezdirmek istiyor ancak bu imkanımız olmadığından kura ile belirlediğimiz öğrencilerimize küçük bir 23 Nisan hediyesi vermiş olduk. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı tebrik ediyorum" diye konuştu.

    KİTAPTA NE ANLATILIYOR?

    "Başkan"la Süper Gezi" isimli kitap, çocukların anlayabileceği bir dille çizgi roman formatında hazırlandı. Kitabın konusu Mehmet ve Zeynep isimli iki kuzenin öğretmenlerinin verdiği "Yaşadığımız ilçeyi tanıyalım" konulu ödevi yapmak için Bağcılar Belediyesi"ni ziyaret etmeleri ve Başkan Çağırıcı ile yaptıkları helikopter gezisine dayanıyor. Kura çekimi sonucunda belirlenen öğrenciler, kitapta okuyarak öğrendikleri Bağcılar"ı helikopterle gezme imkanı bulmuş oldu.




    23 Nisan´da helikopterle Bağcılar´ı gezdi Yorumları