Dinçer: Geleceğimiz çocuklarımızda   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-23-2012 (15:56)   Son Mesaj: 04-23-2012 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    04-23-2012

    Dinçer: Geleceğimiz çocuklarımızda

    Dinçer: Geleceğimiz çocuklarımızda
    Dinçer: Geleceğimiz çocuklarımızda

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, çocuklara sahip çıkmanın, geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini belirtti.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer "Cumhuriyet"in 100. yılı hedeflerine ulaşmak için, dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasına girecek sıçramayı gerçekleştirmek için sizlere güveniyoruz" dedi.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Stadyumu"nda düzenlenen törene, Bakan Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan törende, TRT Çocuk Korosu, 23 Nisan şarkılarını söyledi.

    Dinçer, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin Mustafa Kemal Atatürk"ün önderliğinde kurulan TBMM"de atıldığını vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu:

    "Uçurumun kıyısından dönmüş bir ülkenin yorgun, yoksul ve ümitsiz insanları, bir destan yazarak isimsiz kahramanlara dönüştüyse, bu sonuçta en büyük pay, bu büyük destanın başkahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk"e aittir. 23 Nisan 1920"de kurulan 1. Meclis"in o günkü şartlara göre ileri derecede özgürlükçü ve çoğulcu bir meclis olarak milletin kaderini tayinde önemli roller üstlenmiştir. Ülkenin kaderinde ve geleceğinde bu kadar önemli bir günün, genç Türkiye Cumhuriyeti"nin ilk milli bayramı olması kadar çocuklara armağan edilmiş olması da bugünün değerini ve anlamını arttırmaktadır."

    -"BÜTÜN ÇOCUKLAR "ÇOCUK OLMA" ORTAK PAYDASINDA BİRLEŞİRLER"-

    Dinçer, ırkı, cinsiyeti, dili veya dini ne olursa olsun, bütün çocukların "çocuk olma" ortak paydasında birleştiklerini ve çocuk olmaktan doğan haklara sahip olduklarına dikkat çekerek, şunları ifade etti:

    "Bu ülkenin, kendi çocuklarına ve gençlerine duyduğu sevginin, inancın ve umudun bir simgesi olan Çocuk Bayramı; aynı zamanda bizlere de çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumlulukları hatırlatmaktadır. Bu sorumlulukların başında en temel insan haklarından biri olan eğitim hakkından, tüm çocuklarımızın eşit fırsatlarla faydalanması gelmektedir. Bu anlamda, bilgi toplumunun genç nesillerini yetiştirmek üzere büyük bir eğitim seferberliğini heyecanımızı, inancımızı, azmimizi yitirmeden sürdürmekteyiz.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı"nın dünya çocukları arasında sevgiyi, barışı, kardeşliği güçlendirmesini, tüm çocuklarımıza mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum."

    İltekin İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Şen, törende şiir okurken, Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencisi Işınsu Kasapoğlu ve 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencisi Batuhan Kargavuş sunuculuk yaptı.

    Geçiş töreni sırasında jandarma bandosu, marş ve şarkılar çaldı. Bando, Eurovizyon"da Türkiye"yi temsil edecek olan Can Bonomo"nun "Love Me Back" ve Sertap Erener"in "Rengarenk" şarkısını da seslendirdi.

    Engelliler üzerinde "Yıldızlar, engel tanımaz" yazan trenle geçiş yaptı. Tribünlerde yer alan öğrenciler, ellerindeki kartlarla çeşitli yazılar oluşturdu. Gösterilere katılan öğrenciler, halk oyunları oynadı ve dans gösterileri sundu. Çocuklar törenin ardından, sahaya kurulan şişme kaydırak ve tırmanma alanlarında oynadı.

    Dinçer, törenin ardından sahaya inerek, töreni hazırlayan öğretmenleri kutladı ve tribündeki öğrencileri selamladı. Dinçer, çocuklarla fotoğraf da çektirdi.




    Dinçer: Geleceğimiz çocuklarımızda Yorumları