KCK´dan Erdoğan´a ´silah bırakın´ yanıtı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-23-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-23-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    04-23-2012

    KCK´dan Erdoğan´a ´silah bırakın´ yanıtı

    KCK´dan Erdoğan´a ´silah bırakın´ yanıtı
    KCK´dan Erdoğan´a ´silah bırakın´ yanıtı

    Başbakan Erdoğan'ın PKK'yı işaret ederek "silahlar bırakılsın askeri operasyonlar zaten durur" şeklindeki çağrısına terör örgütünden yanıt geldi. KCK'ya göre bu bir savaş çağrısı!

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın "silahı bırakırlarsa operasyonlar durur" açıklamasına KCK"dan yazılı açıklama geldi.

    KCK, "Açıklama bir kez daha halk savunma güçleri gerillamıza ve Hareketimize dönük sürdürülen tasfiye ve teslim alma politikasından başka bir anlam taşımamaktadır. Bu açıklama demokratik çözümün zeminini oluşturmayı değil, sorunun muhatabını savaşla bitirmeyi hedefleyen niyetin ve kararın dile gelmesidir. Oysa ki, gerçek barışın yolu Önder Apo ve Yol Haritası ekseninde sunduğu protokollerden geçtiğini halkımız ve kamuoyu çok iyi bilmektedir" iddiasında bulundu.

    Terör örgütüne yakın haber ajansı ANF"ye göre KCK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın "silahı bırakırlarsa operasyonlar durur" açıklamasının "sorunun muhattabını savaşla bitirmeyi hedefleyen niyetin ve kararın dile gelmesi" olduğunu iddia etti.

    KCK, "Kürt sorununu muhataplarıyla birlikte ortadan kaldırmayı hedefleyen Türk devleti, köklü bir karar değişikliğine gitmeden Hareketimizin ve halkımızın herhangi bir beklentisi olamaz, olması safdillik olur" dedi.

    BARZANİ BİZİ BAĞLAMAZ

    Terörist destekçisi olduğu gerekçesiyle yargılanan kuruluşun açıklamasında, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelip PKK'yı hedef alan açıklamalar yapan Kuzey Irak Bölgesel Lideri Barzani'nin sözlerine de tepki gösterildi. KCK'nın açıklamasında, Barzani'nin açıklamalarının kendilerini bağlamadığı belirtildi.




    KCK´dan Erdoğan´a ´silah bırakın´ yanıtı Yorumları