5 bin çocuk birlikte şarkı söyledi- Galeri   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-23-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-23-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    04-23-2012

    5 bin çocuk birlikte şarkı söyledi- Galeri

    5 bin çocuk birlikte şarkı söyledi- Galeri
    5 bin çocuk birlikte şarkı söyledi- Galeri

    Antalya’da gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne olurken, aynı zamanda bir dünya rekoruna da imza atıldı.



    Antalya"da gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda dünyanın en büyük çocuk korosu konser verdi.Koro, ana sınıfı öğrencileri de dahil, bedensel, işitme ve zihinsel engelli çocukların oluşturduğu 5 bin kişiden oluşuyor.

    Daha önce dünyanın bilinen en büyük çocuk korosu 2011'de İstanbul Bağcılar'da oluşturulmuştu. Bağcılar'da 2 bin 840 çocuk koro halinde şarkı söyleyerek bir rekora imza atmıştı.

    Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan, Antalya"da da coşkuyla kutlandı. Antalya"daki kutlamalarda bir ilke imza atıldı. 60 ilköğretim okulundan ana sınıfı öğrencileri de dahil, bedensel, işitme ve zihinsel engelli çocukların da yer aldığı 5 bin kişilik dünyanın en büyük müzik korosu Cumhuriyet Meydanı"nda konser verdi. Korodaki öğrencilerin bir kısmı flüt, melodika, keman, gitar, darbuka, klarnet, yan flüt, davul ve mandolin çalarken diğer kısmı da solist olarak görev yaptı. Koroya 10 ülkeden gelen bin çocuk da katıldı. Dünyaya "Dünya çocukları kardeştir" mesajı vermeye çalışılan koro, "Bir Dünya Yaratın Biz Çocuklara" şarkısı ile izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Koro ayrıca "Memleketim' ve '23 Nisan' şarkısı da söyledi.

    Antalya"daki kutlamalar ilk olarak Cumhuriyet Meydanı"nda Atatürk Anıtı"na çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki tören, okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Vali Ahmet Altıparmak"ın şeref defterini imzalamasıyla sona erdi. Bu yıl bir değişiklik yapılarak kutlamalar Cumhuriyet Caddesi"nde gerçekleştirildi. Buradaki kutlamalarda ilk olarak Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile temsili vali ve belediye başkanı vatandaşları selamladı. Daha sonra öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi. Kutlamalar resmi geçiş törenin ardından sona erdi.

    Öte yandan, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak"ın koltuğuna bu yıl Hanım-Ömer Çağıran İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi çocuk Beyza Nur Köken oturdu. Beyaz Nur Köken, telefonla İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz"ı arayarak şehir güvenliği hakkında bilgi aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile de telefonla görüşen Köken, belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, Kaleiçi Yat Limanı"nda yürütülen restorasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını sordu. Köken, Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan minibüs ve otobüs şoförlerine turistlerle daha iyi iletişim kurabilmeleri için yabancı dil kursları düzenlemelerini istedi.




    5 bin çocuk birlikte şarkı söyledi- Galeri Yorumları