Sağlıkçılar, meclise siyah çelenk bırakacak   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-23-2012 (11:55)   Son Mesaj: 04-23-2012 (11:55)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    04-23-2012

    Sağlıkçılar, meclise siyah çelenk bırakacak

    Sağlıkçılar, meclise siyah çelenk bırakacak
    Sağlıkçılar, meclise siyah çelenk bırakacak

    BDP Milletvekili Özdal Üçer’in Van’da bir doktoru dövmesine tepki olarak sağlık çalışanları yarın Meclis kapısına siyah çelenk bırakacak.

    Türk Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilecek eyleme Ankara ve çevre illerden gelecek sağlık çalışanları katılacak.

    Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, "Sağlıkta şiddetin ulaştığı vahim boyuta son bir haftadır tanık oluyoruz. Gaziantep"te bir doktorumuz katledilirken, Van"da görev yapan bir doktorun milletvekili tarafından darp edilmesi gibi kabul edilemez bir olay meydana gelmiştir. Vekilden asile yapılan bu zulmü kınıyoruz" dedi.

    TBMM üyelerinden şiddetin çözümü için çalışma beklerken, böyle bir olayın yaşanmasının asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Kahveci, bu nedenle eylem düzenleyeceklerini kaydetti. Kahveci, "Biz TBMM"den sağlıkta şiddete cezaların artırılması, araştırma komisyonları ile çözüme yönelik adımlar atılmasını beklerken, bir milletvekilinin görevi başında vatandaşa hizmet eden doktoru darp etmesi gibi çirkin bir olay yaşandı. Bu duruma tepki göstermek adına yarın TBMM kapısına siyah çelenk bırakacağız. Salı günleri TBMM"de siyasi parti grup toplantıları yapılıyor. Böyle bir günde TBMM önünde olarak sağlık çalışanlarının kurumlarında maruz kaldıkları şiddete, idareciler tarafından uygulanan mobbinge çözüm talep edeceğiz" diye konuştu.

    Kahveci eyleme Ankara ve çevre illerden Türk Sağlık-Sen şubeleri ile birlikte gelecek sağlık çalışanlarının da katılacağını ifade ederek tüm sağlık çalışanlarını eylemlerine beklediklerini kaydetti.

    (ANKA)




    Sağlıkçılar, meclise siyah çelenk bırakacak Yorumları