Bakan Şahin´in Karadenizli övgüsü   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-23-2012 (02:00)   Son Mesaj: 04-23-2012 (02:00)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    04-23-2012

    Bakan Şahin´in Karadenizli övgüsü

    Bakan Şahin´in Karadenizli övgüsü
    Bakan Şahin´in Karadenizli övgüsü

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Bu millet, canından çok sevdiği bu memleketi ve memleketin değerlerini sahiplenmeye ve korumaya kararlı. Bu kararlılık her gün güçleniyor'' dedi.

    İçişleri Bakanı Şahin, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen, ''Karadenizliler Gecesi''nde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin her köşesiyle çok güzel, bu güzelin ise kendileri için özel olduğunu'' söyledi.

    Anadolu insanının binlerce yıl öncesinden gelen bir kültürün mirasçıları olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

    ''Dışarıda yaşayan 4 milyon ile bu memlekettin kayıtlı 79 milyon insanı, bu memleketin asıl sahibi. Bu millet; içeriden dışarıdan işbirlikçilere, hainlere ve bölücülere karşı son derece hassas. Bu millet, canından çok sevdiği bu memleketi ve memleketin değerlerini sahiplenmeye ve korumaya kararlı. Bu kararlılık her gün güçleniyor. Bu memleket bizimdir ve ilelebet öyle kalacak. Bu memleketi güzelleştirmek ve kalkındırmak için daima çalışacağız.''

    Şahin, Türk milletinin sıradan bir millet, üzerine bastığı toprağın da sıradan bir toprak olmadığını belirterek, ''Ecdadımız, Anadolu'yu merkez olarak edinmiş. Çevre de bizim olmuştur, olmamıştır. Elimizden ayrılan parçalar olmuştur. Ancak Anadolu merkez vatanımız olarak kalacaktır. Bu 10 yılın, 20 yılın meselesi değildir, bin yılın meselesidir'' dedi.

    İdris Naim Şahin, Türkiye'nin 21. yüzyılda iddialı, bu yüzyılın ilk hedefinin ise 2023 projesi olduğunu dile getirerek, ''21. yüzyıla iddialı bir şekilde girmiş Türk milleti birliği, kardeşliği ve çalışkanlığıyla inşallah bu yüzyılın kendi yüzyılı olması idealini gerçekleştirecek'' ifadesini kullandı.

    Karadenizlilerin dünyanın her yerinde olduğunu vurgulayan Şahin, ''dünya dışında başka gezegenlerde hayat varsa, orada da Karadenizli birilerinin olabileceğini'' söyledi.

    Bakan Şahin, şunları kaydetti:

    ''Karadenizli işte böyle bir insan tipi. Karadenizli çoğu zaman kendi şaşırır yolunu, bulur ama başkalarını da konuşmalarıyla ve hareketleriyle hafiften şaşırtır. Ama bu ileriye doğru bir şaşırtmadır. Bu, zorlukları aşan bir şaşırtmadır. Sorunları çözen, aşırtma bir şaşırtmadır. Bundan dolayı burada bu kadar çok Karadenizliyi bir arada görmek de kimseyi şaşırtmasın.''




    Bakan Şahin´in Karadenizli övgüsü Yorumları