Komutanlık, Düzce´yi isim isim fişlemiş   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-22-2012 (19:56)   Son Mesaj: 04-22-2012 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 744  

    04-22-2012

    Komutanlık, Düzce´yi isim isim fişlemiş

    Komutanlık, Düzce´yi isim isim fişlemiş
    Komutanlık, Düzce´yi isim isim fişlemiş

    Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nu dinleyen Düzce Jandarma, 2011 ve 2012 yıllarında şehrin tüm yönetici kadroları, iş adamları ve öğretmenlerini tek tek fişlemiş.

    Zafer Kütük'ün haberi

    TUNCELİ Alay Komutanı iken şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Albay Kazım Çillioğlu dosyasını 17 yıl sonra yeniden açtıran ve olayın cinayet olduğunu ortaya çıkaran oğlu Gökhan Çillioğlu"nun yasadışı yollardan dinlendiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada şok gelişmeler yaşandı. Çillioğlu"nu yasadışı olarak dinlediği belirlenen Düzce Jandarma Komutanlığı"ndaki aramalarda 2012 tarihli fişleme belgeleri bulundu.

    Bürokrat, polis, belediye başkanı

    TİB kayıtlarında Gökhan Çillioğlu"na ait numaraları dinlediği belirlenen Düzce Jandarma"daki aramalarda yasadışı dinleme kayıtlarının yanı sıra 2011 ve 2012 tarihli fişleme dosyaları bulundu. Jandarma, şehirdeki tüm bürokratları, polis şeflerini, belediye başkanları, öğretmen ve iş adamlarını fişlemiş. Yasadışı dinleme kayıtlarıyla birlikte el konulan belgeler soruşturmanın yürütüldüğü Malatya Terörle Mücadele Müdürlüğü"ne gönderildi.

    Sahte tutanakla dinleme kararı

    Gökhan Çillioğlu"nun yasadışı olarak nasıl dinlendiğine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı. Çillioğlu"na ait telefon numaraları, T.Ç. isimli farklı bir kişininmiş gibi gösterilerek 35 şüphelinin yer aldığı narkotik operasyonuna dahil edildi. T.Ç. ile ilgili mahkemeden dinleme kararı almak için de jandarma yetkililerinin sahte tutanak düzenlendiği belirlendi. Sahte tutanakta, T.Ç"nin üzerinde uyuşturucu yakalandığı için gözaltına alındığı ve verdiği ifadede uyuşturucu kullandığını itiraf ettiği bilgisine yer veriliyor.

    Dosya açıldı dinleme başladı

    Gökhan Çillioğlu"na ait telefonların dinlenmesine ise, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyanın yeniden açılmasından sadece 5 gün sonra başlandığı belirlendi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı ile birlikte 8 askerin irtibatları hakkında yeni çalışma başlatıldı.

    Bağlantıları gizlemek mi istediler

    Yeni bilgi ve belgeler Kazım Çillioğlu"nun ölümünden Yeşil kod isimli Mahmut Yıldırım"ın sorumlu olduğunu gösteriyordu. Soruşturma ekibi, Yeşil ve onun arkasındakilerin korunması amacıyla yasadışı bu dinlemelerin yapıldığını değerlendiriyor

    STAR GAZETESİ




    Komutanlık, Düzce´yi isim isim fişlemiş Yorumları